No Title
cv: 2370 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Interim-/Programma-/Projectmanager/Adviseur
Ouderkerk
01-dec-2010
Nieuwe ICT uitdaging en/of groot/complex project

HBO (SPD)
AMBI
PRINCE2 (Practitioner)

PMW
SDM2
CMM
TMAP
ITIL


Financieel (bank/verzekeringen), Overheid, Dienstverlening (o.a. callcenter, supply chain management), Logistiek en Gezondheidszorg

Callcenters, Rekencentra, Systeem architecturen, Telecommunicatie, Infrastructuur (LAN/WAN), Datacommunicatie, Multimedia en Systeemontwikkeling

Databases (Oracle, Sybase en SQL-server), Oracle 11 i(CRM), Scope (CRM), Navision (ERP/FIN/CRM/HRM), VIZ (zorgsysteem voor ziekenhuizen), PRISM (HRM), Kofax (Scanning+Data-entry), Microsoft (office) Workflow management, Workforce management, Warehousemanagement en veel in eigen beheer gebouwde systemen/applicaties in bijna alle ontwikkelomgevingen.


SEPTEMBER 2002 - HEDEN
arvato services Benelux, onderdeel van Bertelsmann


Functie - ICT Manager/ Projectmanager

Werkzaamheden algemeen - Lijnmanagement (ICT)
- Projectmanagement


Mijn voornaamste taken waren het opzetten, inrichten en opbouwen van de afdeling ICT en de opbouw en implementatie van de Infrastructuur (incl. Telecom). Gedurende die periode is de organisatie enorm gegroeid van 80 naar 300 mensen, van 30 naar 200 call center seats, van 50 naar 250 werkplekken (pc’s) en van 8 naar 40 (windows 2000 of 2003) servers. Daarnaast zijn er diverse applicaties ontwikkeld, aangeschaft en geïmplementeerd. De afdeling ICT is inmiddels gegroeid van 2 naar 10 personen.
Verder heb ik mede vorm mogen geven aan de projectorganisatie. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de invoering van de Prince2 structuur en werkwijze.
Daarnaast het projectmanagement van projecten zoals :
• Opbouw en implementatie van de infrastructuur:
De gehele ICT architectuur, binnen Arvato bertelsmann benelux, is ondermijn leiding opgebouwd, geïmplementeerd en in productie. Basis is een Ethernet LAN met een Windows (40 servers) en SUN omgeving. Belangrijk aspect hierbij was de connectie met de diverse klanten en de buitenwereld. De gehele infrastructuur is werkelijk “State of the art” en stabiel. Daarnaast zijn m.n. belangrijke procedures als release management en change management (ITIL) naar tevredenheid geïmplementeerd en functioneren deze procedures goed.
Ook de implementatie en verdere uitbouw van Telecom (Aspect) behoort tot mijn verantwoordelijkheid.
• Releasemanagement:
Periodiek de laatste systeemaanpassingen in de productie omgeving implementeren. Dit zoveel mogelijk volgens de ITIL methode (changemanagement)
• Data-entry + Archivering:
Voor een klant (De Nederlandse Staatsloterij) scanning, data-entry en archivering (digitaal en fysiek) opzetten en implementeren als een nieuwe dienst/product van FFG Bertelsmann.
• Backoffice VNU
Verantwoordelijk voor de ICT infrastructuur en Telecom m.b.t. de overname van de backoffice van VNU voor de vakbladen Intermediair en Computable. Het betrof hier een afdeling van 13 personen.
• Implementatie van HSS American Express en EBC
Inrichting en uitbreiding van het call center met 105 seats.


• Migratie Navision
Migratie van Navision versie 2.6 naar de nieuwste versie 3.7. Daarin wordt meegenomen de communicatie van en naar andere systemen via de implementatie van het pakket Biztalk (een Microsoft product). Niet alleen intern maar ook de datacommunicatie van en naar klanten en leveranciers.
• LAN/WAN upgrade
Overgang van oude 3Com dataswitches naar een Cisco Catalist. De werkplek connectie opwaarderen naar tenminste 100 MB en daar waar nodig 1 GB. Daarnaast de externe communicatie mogelijkheden (multimedia) uitbreiden en beveiligen.




AUGUSTUS 2000 – SEPTEMBER 2002
CMG
Mn Services (Pensioenuitvoerder in de Metaal en Techniek)
Ca. 8 maanden

Functie - Manager Productiebeheer

Werkzaamheden algemeen - Lijnmanagement (Gebruikersorganisatie)


Met de kanteling van Mn Services (Business unit Pensioenen & Verzekeringen) van een productgerichte naar een klant/branche gerichte organisatie ontstond een nieuwe afdeling Productiebeheer. Deze afdeling was verantwoordelijk voor de begeleiding van de Backoffice processen en trafficmanagement binnen deze Business unit. De afdeling bestond uit 12 personen.

Zwolsche Algemeene (leven)
Ca. 6 maanden

Ffunctie - Programmamanager

Werkzaamheden algemeen - Advisering algemeen
- Projectmanagement

Als programmamanager werkzaam geweest bij de Zwolsche Algemeene, afdeling Leven. Verantwoordelijke voor de implementatie van de producten:
• Risico 2 Levens (R2L)
• Dynamisch Leven Product (DLP)
• HBG rekening (HBG)
• Euro in de Offerteprogrammatuur
• Beheersomgeving Offerteprogrammatuur

Het gehele project had de naam SPRING en was reeds in een vergevorderd stadium. Het project SPRING bestond uit deelprojecten n.l.:
• Backofficesysteem
• Offertesysteem
• Organisatie
• Acceptatietest
• Marketing

Naast het projectleiderschap van het Offertesysteem was de voornaamste taak het afstemmen van werkzaamheden en resultaten.


DATAGIS (AGIS-organisatie)
Ca. 10 maanden

Functie - ICT Projectmanager

Werkzaamheden algemeen - Advisering algemeen
- Projectvoorbereiding
- Projectmanagement

Bij Datagis als ICT-Projectmanager was ik verantwoordelijk voor de implementatie van het pakket Oracle 11i (CRM) bij ANOZ. Datagis is binnen de AGIS-groep de ICT-dienstverlener voor de overige werkmaatschappijen; ZAO, ANOVA, Cardian en ANOZ. Mijn taken gedurende deze periode waren:
• Opzetten van een projectorganisatie binnen Datagis om de implementatie van het CRM pakket technisch mogelijk te maken.
• Participatie in de projectgroep en het releasecollege.
• De aansluiting verzorgen van het CRM pakket met de bestaande back-office systemen, gebruikmakend van de nieuwste technieken. Bijvoorbeeld het communicatiemodel via de vier-lagenstructuur.
• Zorgen dat het nieuwe CRM-pakket in de uiteindelijke productieomgeving moeiteloos kan worden beheerd door Datagis.
• De implementatie van het Oracle CRM-pakket staat model voor alle volgende grootschalige implementaties. Alle procedures rondom het implementatieproces moesten nieuw worden opgezet en vormde onderdeel van de opdracht.
• De beleving in de AGIS-organisatie activeren/motiveren van het nut en voordeel van de totaal oplossing die Oracle biedt met het CRM-pakket.

De voornaamste uitdagingen in dit traject waren:
• Oracle implementeerde geheel nieuw ontwikkelde software. Nergens in de wereld had men de functionaliteit, welke de AGIS-organisatie (m.n. bij ANOZ) voor ogen had, uit het Oracle CRM-pakket gebruikt.
• In Nederland is ANOZ een van de eerste ondernemingen die is gaan werken met Oracle CRM.
• Binnen het pakket wordt veel gebruik gemaakt van JAVA. Dit betrof met name de scripting module.
• Het procedureel inbedden in de organisatie van software implementaties.
• De functionaliteit van het Oracle CRM-pakket die men binnen ANOZ ging gebruiken was de ondersteuning van het Callcenter.
• De AGIS-organisatie is nieuw en ontstaan uit de eerder genoemde werkmaatschappijen (ANOZ, ANOVA, ZAO, Cardian en Datagis). Een dergelijke fusie brengt altijd spanningen en organisatorische wijzigingen met zich mee. Dit heeft invloed op het traject gehad.


SEPTEMBER 1999 - AUGUSTUS 2000
RABOFACET

Functie - Projectmanager

Werkzaamheden algemeen - Advisering algemeen
- Projectvoorbereiding
- Projectmanagement

Tot augustus 2000 werkzaam geweest bij Rabofacet als projectmanager op de afdeling Arcade Infra. Mijn werkzaamheden waren:
• De vervanging van de oude KIK hardware:
Oude Philips apparatuur en infrastructuur moest op elk filiaal worden vervangen.
• Hoge Schermresoluties:
Inventarisatie van de impact (op hardware, software en applicaties niveau) met betrekking tot een nieuwe schermresolutie standaard (1024*768) en eventuele toekomstige trends in deze.
• Rationalisatie GO verwerking:
De data welke nu via cartrigdes en diskettes naar de lokale banken wordt verstuurd middels het WAN (netwerk) te verspreiden.
• WOA7:
Het verbeteren van de clients (pc’s) welke op afstand (WAN) van de server staan.
• 16 Bits:
Uitfasering van oude 16-bits applicaties op met name de cliënt.
• Kwaliteit Project:
Implementatie van PRINCE2, met name het definiëren van alle processen binnen een project van de afdeling Arcade Infra. Een aanzet geven om deze processen gelijk te schakelen met processen binnen een project van de afdeling Toepassingen. Daar waar mogelijk de processen te verbeteren.
.

DECEMBER 1995 – AUGUSTUS 1999
IQUIP

Hooge Huys verzekeringsmaatschappij
Ca. 37 maanden

Functie - Projectmanager

Werkzaamheden algemeen - Advisering algemeen
- Inrichten/opzetten organisatie (-onderdeel)
- Interim-management
- Internet
- Migratie
- Projectleiding
- Projectmanagement
In deze periode heb ik als projectmanager gewerkt bij een verzekeringsmaatschappij. Samengevat heb ik bij deze verzekeringsmaatschappij 3 omvangrijke projecten gedaan:
1. Het opzetten en vormgeven van de afdeling Beheer Technische Infrastructuur.
2. Integratie van het archief.
3. Integreren van Beheer Technische Infrastructuur locatie Utrecht.

1. Het opzetten en vormgeven van de afdeling Beheer Technische Infrastructuur.
De eerste 16 maanden werkte ik als ad interim Hoofd Beheer Technische Infrastructuur. Ik gaf daar leiding aan meer dan 25 gespecialiseerde systeemprogrammeurs, Telecom- en netwerkbeheerders. De afdeling Beheer Technische Infrastructuur is verantwoordelijk voor het operationeel houden van de totale automatiseringsinfrastructuur, inclusief telefonie. Ik heb de afdeling mogen opzetten en vormgeven. Een belangrijk onderdeel hierbij was het goed kunnen inspelen op dynamische ontwikkelingen binnen de organisatie op het gebied van Informatie Technologie en een veranderende organisatie betreffende fusies. Tevens was ik als Projectmanager verantwoordelijk voor:
• De implementatie van nieuwe mainframes en de daarop volgende migratie van productie- en ontwikkelomgeving naar deze mainframes;
• de migratie van een deelsysteem van Unix naar een Windows/NT-platform;
• de invoering van nieuwe softwareversies en releases;
• de installatie van de technische infrastructuur voor een datawarehouse-systeem en een internetsite (inclusief firewall).
Als adviseur heb ik tevens bij een fusie voor betreffende verzekeringsmaatschappij mogen participeren in een werkgroep die een inventarisatie heeft gedaan naar een nieuw verzekeringensysteem.

2. Integratie van het archief.
In het tweede project in deze periode was ik als projectmanager verantwoordelijk voor een integratie van het archief welke was verspreid over vier verschillende locaties. De volgende zaken moesten binnen dit project worden gerealiseerd:
• Een verbouwing van de eindlokatie. Belangrijke aspecten hierbij waren: kantoor-, werk- en opslagruimte.
• Organiseren van de diverse verhuizingen.
• Opzetten en vormgeven van de afdeling.
• Introductie van een nieuwe werkmethode.
Met dit project was een bedrag van bijna 10 miljoen gulden gemoeid en het had een doorlooptijd van ca. 7 maanden.

3. Integreren van Beheer Technische Infrastructuur locatie Utrecht.
Het derde project was het vervolg van een fusie en had betrekking op het samenvoegen van 2 afdelingen die verantwoordelijk waren voor het operationeel houden van de totale automatiseringsinfrastructuur inclusief telefonie. In vier maanden tijd heb ik één afdeling van ca. 15 personen laten opgaan in de afdeling Beheer Technische Infrastructuur welke ik reeds eerder had opgezet.


AAV/Netwerkverzekeringen Verzekeringsmaatschappij (Achmea)
Ca. 8 maanden

Functie - Projectmanager

Werkzaamheden algemeen - Advisering algemeen
- Projectmanagement

In deze periode werkte ik als Projectmanager bij een verzekeringsmaatschappij. Ik was daar verantwoordelijk voor het opzetten en vormgeven aan een afdeling ten behoeve van de offerte- en polisproductie/afhandeling (back-office) voor het ziektewetproduct. Ik heb aan de betreffende afdeling ook leiding gegeven. In de piekperiode waren hier 80 mensen werkzaam. Onder mijn verantwoordelijkheid viel ondermeer:
• het aantrekken van personeel;
• het geven van operationele leiding;
• het behalen van productiedoelstellingen;
• het verzorgen van managementrapportages;
• zorgdragen voor een goede afhandeling van aanvraag, offerte en polis;
• de beheersing van het offerte- en polistraject;
• de functionele specificaties betreffende geautomatiseerde ondersteuning (als gebruiker);
• de acceptatie van nieuwe releases door de gebruikersorganisatie (systeemaanpassingen en acceptatietesten).

JULI 1994 – NOVEMBER 1995
IMMIGRATIE EN NATURALISATIE DIENST (IND) MINISTERIE VAN JUSTITIE


Functie - Hoofd Systeemgroep Support

Werkzaamheden algemeen - Managementtaken
- Opleiding geven
- Projectmanagement
- Stuur-/werkgroep-/commissielid

In deze periode werkte ik bij het IND als hoofd Systeemgroep Support. Hierbij gaf ik leiding aan een team van circa 35 mensen, verdeeld over zeven verschillende locaties. Ik was verantwoordelijk voor het opzetten en vormgeven van de Systeemgroep Support. Tevens werkte ik als projectcoördinator mee aan de invoering van het pakket INDIS. Het betrof een Client/Server-toepassing ter ondersteuning van het totale primaire proces (WFM en DIS). Als docent heb ik meegewerkt aan het opleiden van applicatiebeheerders en supportmedewerkers voor de gebruikersondersteuning betreffende het pakket INDIS. Daarnaast bood ik als projectcoördinator ondersteuning bij de opbouw en inpassing van de automatiseringsinfrastructuur. Als projectleider was ik verantwoordelijk voor:
• de keuze en invoering van een op ITIL gebaseerd ondersteuningspakket voor de helpdesk;
• de keuze en installatie van nieuwe telefooncentrales op drie verschillende locaties;
• de opbouw van de automatiseringsinfrastructuur op twee locaties.
Tenslotte maakte ik deel uit van de stuurgroep die was belast met de invoering van een Mail- en Schedule-pakket.


OKTOBER 1990 – JUNI 1994
KENNEMER GASTHUIS

Functie - Hoofd Automatisering

Werkzaamheden algemeen - Advisering algemeen
- Managementtaken
- Projectleiding
- Projectmanagement

In deze periode werkte ik bij het Kennemer Gasthuis als Hoofd Automatisering. Hierbij gaf ik leiding aan een team van 12 personen en gaf vorm aan het afdelingsbeleid. Namens het ziekenhuis trad ik bij de Vereniging Informatieverwerking Ziekenhuizen op als automatiseringscoördinator en beleidsmedewerker.
Als Projectleider verantwoordelijk voor:
• een conversie van een salaris- en personeelsadministratiesysteem;
• het opstellen van een definitiestudie omtrent het gebruik van opticaldisc (WORM) voor het vastleggen van patiënteninformatie (financieel en medisch).
Als Projectmanager verantwoordelijk voor:
• een aanschaftraject van een compleet nieuwe infrastructuur (systemen + netwerk);
• de installatie, implementatie en in de beheersorganisatie opnemen van de nieuwe infrastructuur.
Als adviseur geparticipeerd:
• in een traject betreffende de vervanging van de automatiseringsinfrastructuur bij de Apotheek van het Kennemer Gasthuis;
• in het opstellen van een rapport omtrent EDP-auditing en alle beveiligingsaspecten van en rondom het gehele automatiseringsproces van het ziekenhuis.


JULI 1986 – SEPTEMBER 1990
PHARMACHEMIE

Functie - Hoofd Systeemontwikkeling & onderhoud

Werkzaamheden algemeen - Advisering algemeen
- Inrichten/opzetten organisatie (-onderdeel)
- Managementtaken
- Projectleiding

In deze periode werkte ik bij een Farmaceutisch bedrijf als Hoofd Systeemontwikkeling & Onderhoud. In deze functie was ik verantwoordelijk voor het opzetten van en vormgeven aan de afdeling Systeemontwikkeling en het Informatiecentrum. Ik gaf leiding aan zes interne en vijf externe medewerkers. De werkzaamheden bestonden verder uit:
• de invoering van een commercieel systeem, een order entry-, logistiek en factureringspakket en gedeeltelijk een nieuw productiebesturingspakket;
• de opbouw van communicatieprogrammatuur om drie systemen met elkaar te verbinden;
• het meewerken aan het informatiseringsbeleid van het bedrijf;
• de verantwoordelijkheid voor de bouw van een systeem voor kostprijsberekeningen.


Functie - Analist Programmeur

Werkzaamheden algemeen - Projectleiding

Als analist programmeur heb ik een grote rol vervuld bij de technische realisatie en invoering van het decentraal verwerken van de logistieke mutaties betreffende het productiebesturingspakket. Als projectleider was ik verantwoordelijk voor het succesvol opzetten en invoeren van een farmaceutisch informatiesysteem. Bovendien heb ik veel kleine programma’s ontwikkeld in Dbase.


JANUARI 1979 – JUNI 1986
NCR

Functie - Programmeur

Werkzaamheden Systeemontwikkeling - Analyse/Programmering

In deze periode werkte ik voor NCR; een computer hardwareleverancier. Eerst bestonden de werkzaamheden uit het realiseren van overzicht- en opvraagprogramma’s. Later voornamelijk uit het schrijven van mutatie- en berekeningsprocedures. Ik heb een belangrijke inbreng gehad bij de invoering van een financieel-administratief pakket voor de Field Engineering Division.

Functie - Operating supervisor

Werkzaamheden Algemeen - Teamleiding

In deze periode werkte ik bij NCR als Operating Supervisor. Ik coördineerde de werkzaamheden en maakte planningen voor de productie en het personeel. Bovendien programmeerde ik in Basic applicaties en maakte de JCL voor de batchverwerking.

Functie - Operator

Werkzaamheden Systeemontwikkeling - Operating
- Programmering

In deze periode ben ik bij NCR begonnen als computeroperator. Mijn voornaamste taken bestonden uit het operationeel houden van de systemen en het verwerken van de diverse batches. Bovendien voerde ik programmeringswerkzaamheden uit in Basic en maakte JCL voor de batchverwerking.