No Title
cv: 2540 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Software Engineer
Almere
01-mei-2012
Software opdrachten in Java

Opleidingen:
1996 - 2000 HIO (Avondstudie) aan de Hoge School van Utrecht
1986 - 1991 MTS Elektronica aan de Tinbergen Techniek te Den Haag,


1982 - 1986 LTS Elektrotechniek aan de Loosduinen te Den Haag

Cursussen:
o Object Oriented Analyses and Design
o XML Programming: DOM, SAX en XSLT
o XML Programming: Components en Style sheets
o Ontwikkelen van een Web-site
o Programmeren voor het Web
o Programmeertalen: C, C++ en PERL
o Understanding SONET/SDH
o Gevorderd UNIX-gebruik
o Understanding IP and Voice over IP
o Nmake
o ESD-preventie
o Interpersoonlijke effectiviteit
o EL Emc Basics Voor Ontwerpers

Computerervaring:
Intellij, Java, Windows 95/98/NT/XP, Apache, Jbuilder, XML, MSDOS, Tomcat, VisualCafe, C++, Solaris, MySQL, ClearCase, C, UNIX, ClearDDTS, HTML, LINUX, Sablime, Ksh Scripting, Nmake, TCL/TK,
Mentor graphics, Perl, Syscad, Visual Basic, IDSX, SQL, Autorouter
RTRDB (Polyhedra)


* 03/2003 - Heden: software Engineer bij Pridis B.V.
o Vanaf het begin ben ik verantwoordelijk gesteld voor het verder ontwikkelen en redesign van een telefoonkostenregistratie systeem, waar ik XML heb geïntroduceerd. Verder vindt de onwikkeling plaats in VB en C++.

1991 - 02/2003: werkzaam bij Lucent Technologies. Binnen de R&D afdeling van de ONG (Optical Network Group) business unit, waar SONET/SDH communicatieapparatuur wordt ontwikkeld, heb ik verschillende taken gehad:

* 2001 - 02/2003: software Designer
o Het creëren van architecturen, ontwerpen, implementeren, testen en onderhouden van management systeem op een PC platform onder Windows NT voor optische netwerk multiplexers. Op dit moment ben ik bezig met een complete redesign van deze applicatie. Hierbij maak ik gebruik van Object Orientation technieken, Java en XML, om de applicatie flexibeler te maken.

* 2000 - 2001: software Designer
o Het realiseren van een GUI voor het configureren van een Host Test Environment (HTE). De GUI heb ik voor een platformonafhankelijk en de HTE op Solarisplatform ontwikkeld. Voor dit project heb ik gebruik gemaakt van Java, UML, C en C++.
o Ontwikkeling, onderhoud en testen van embedded software van SONET en SDH systemen. Verder heb ik een geschiktheidonderzoek uitgevoerd voor een Real Time Relationele Database (Polyhedra RTRDB) voor een SDH systeem.

* 1999 - 2000: software ontwikkelaar
o Het aanpassen en verder ontwikkelen van een bouwomgeving in Nmake. Ik heb de bouwomgeving ontwikkeld, zodat deze OS68K (Real time operating system) en PPC (PowerPC)kan ondersteunen. Verder heb ik de opgebouwde kennis van deze omgeving aan mijn collega in China overgedragen, die het project ging overnemen.

* 1995 - 1999: physical Engineer
o Het realiseren van complete circuit pack lay-out designs voor SDH en SONET systemen. Hierbij heb ik nauwe samen werking met hardwaredesigners, systemengineers en testengineers gehad.

* 1991 - 1995: hardware tester
o Binnen afdeling Repair was ik verantwoordelijk voor het opsporen en herstellen van hardware fouten in 5ESS telefoon centrales, die in het veld voorkomen.
Specifieke bekwaamheden:
- Doelgericht
- Teamplayer
- Stressbestendig
- Open instelling
- Goede communicator, zowel mondeling als schriftelijk
- Doorzetter