No Title
cv: 2559 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Architect, Technisch projectleider, Analist
Roosendaal
01-jun-2010
(technische) Internet problemen

Academie voor beeldende kunsten
Autodicat in alle opgegeven IT kennis

Expertise Ervaring (in jaren)
Project coördinatie en -leiding 2
Opzetten en uitvoeren van diverse projecten en onderzoeken. 3
Applicatie ontwikkeling (o.a. in VB) 4
All round multimedia, vormgeving 4
Internet gerelateerde 1000-poot klussen 7
Diverse scripts bouwen in ASP, PHP, PERL/CGI, JavaScript 8
Webservers opzetten in Windows & Linux omgevingen 8
Doceren 2

Omroep / Media
Sinds 1994 heb ik ervaring met streaming video. Bij WestBrabantNet was ik verantwoordelijk voor een van de eerste live webcasts in Nederland. Van een ‘bewegende postzegel’ in 1994 tot ‘fullscreen-fullmotion’ streaming tijdens de ABN-Amro Open van 2003 in Ahoy heb ik operationele ervaring met het live streamen van evenementen. Daarnaast heb ik vele projecten achter de schermen begeleid evenals bedrijfsplannen ontwikkeld.
Voor United Broadcast Facilities heb ik een stappenplan ontwikkeld om streaming video als product te integreren in het pakket van diensten dat UBF reeds aanbied. Kwalitatief hoogstaande encoders en technieken die DV, MPEG2 en MPEG4 in broadcast kwaliteit geautomatiseerd kunnen converteren naar ‘standaard’ streaming formats.
Recent heb ik een systeem ontwikkeld voor SoundAware dat de complete logistieke afhandeling van hun bestanden regelt. Er worden ieder uur 64 radiosignalen volledig automatisch gekopieerd, gecontroleerd en geconverteerd van MPEG2 naar OGG formaat. Hierna worden de audiofiles bewerkt door hun zelf geschreven parser. Dit systeem werkt met 3 master servers en een 12-tal ‘drones’ die zelfstandig de taken ophalen, verwerken en afmelden.

Mobile / Media
In samenwerking met 3G Media Consult heb ik de afgelopen twee jaar diverse pilots gedaan of ondersteund voor ‘video on mobile’ projecten. O.a. voor KPN, Vodafone en Sony-Ericsson.

Proces analyse / ontwikkeling
Door jarenlange ervaring als ontwikkelaar in verschillende omgevingen ben ik in staat gebleken snel bestaande applicaties te doorgronden. Mijn sterkte ligt in het vinden van oplossingen, soms pragmatisch, soms functioneel, vaak creatief.
Voor Ernst & Young heb ik een intern ontwikkelde applicatie doorgelicht en een advies uitgebracht hoe men toekomstgericht hiermee verder kan.

Internet / DVD
Vele Internet gerelateerde technieken heb onderzocht en toegepast. Bij ActionTV ben ik als consultant opgetreden om de AV technici te ondersteunen. Hier werden producties ontwikkeld voor e-learning, DVD en streaming. Tevens heb ik een streaming platform voor ActionTV ontwikkeld dat deels gebruikt kon worden voor ‘pay-per-view’ of andere betaaldiensten.

Projectleiding
De afgelopen jaren heb ik bij vele projecten de leiding genomen of direct verkregen, vaak in een rol als ‘meewerkend-voorman’. Ik ben geen projectleider ‘pur-sang’ maar eerder een doelgericht uitvoerder.

Doceer Ervaring
Onder andere voor Computerij en TTP heb ik diverse cursussen gegeven. Een traject was een herscholings project voor langdurig werklozen. Daarnaast heb ik cursusmateriaal ontwikkeld en een-op-een trainingen gegeven.