No Title
cv: 2572 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Wise packager
Schiedam
01-okt-2012
Opdrachten

1992 - 1993 Luchtvaart & Ruimtevaarttechniek (TU Delft)
1993 - 1995 Algemene Operationele Techniek (Hogeschool van Amsterdam)
1995 - 1998 Natuurwetenschappen Bedrijf & Bestuur (Universiteit van Utrecht)

Etiënne is een system engineer met veel ervaring op het gebied van Windows 2000 beheer en applicatie packaging. Etienne is bekend met alle gangbare Windows en Citrix platformen. Daarnaast is hij zeer ervaren in het gebruik van packaging tools als Wise for Windows en InstallShield, dit inclusief diverse ondersteunende scripting tools.

Etiënne heeft een klantgerichte instelling en is een teamplayer. In zijn werkzaamheden kenmerkt hij zich als een echte doorbijter. Daarnaast onderscheidt hij zich door de capaciteit om onder druk goed te presteren. Typerend voor zijn werkwijze is zijn gestructureerde manier van werken, waarbij het werken volgens een planning en het opleveren c.q. bijhouden van volledige documentatie sets zeer zeker aan hem is toevertrouwd.


1999 ITIL Essentials
1999 NT 4.0 (core modules, inclusief certificering)
2000 TCP/IP Basics
2000 Citrix Certified Administrator (afgerond)
2001 Advanced Citrix Server Implementation
2002 MetaFrame XPe Advanced Management
2002 Microsoft Certified System Engineer Windows 2000


Server Based Computing Citrix Metaframe, Windows Terminal Services
Scripting en packaging Kixstart, Wise Professional, Wise Package Studio, InstallShield, Ghost
Netwerk operating systems Windows NT4.0, Windows 2000 Server

Periode Maart 2004 - Heden
Opdrachtgever Achmea
Functie Applicatie beoordelaar
Werkzaamheden Ten behoeve van een migratieproject worden er applicaties beoordeeld op XP-compliancy. De applicaties worden geïnstalleerd volgens de bestaande richtlijnen van de functioneel beheerder(s) en vervolgens getoetst op functionaliteit. Er wordt een document vervaardigd voor de packagers waarin wordt aangegeven hoe de installatie correct wordt uitgevoerd en waar extra rechten op filesystem of registry nodig zijn.
Techniek Wise Package Studio, MS Windows XP Professional, Regmon, Filemon.

Periode Februari 2004 - Heden
Opdrachtgever Gemeente Roosendaal
Functie Wise packager
Werkzaamheden Packagen van circa 80 applicaties ten behoeve van een migratie van Novell naar een Windows omgeving. Als packaging tool wordt gebruik gemaakt van Wise Packaging Studio/Wise Installer in combinatie met diverse (aanvullende) scripting tools. Testen van de packages. Distributie via Altiris 5.6
Techniek Wise Package Studio Enterprise, Netware, Altiris 5.6, MS Windows 2000 Server, Sysprep, Regmon, Filemon


Periode Februari 2004
TPG
Functie Tester
Werkzaamheden Testen van MSI-Packages in een OTAP Productieomgeving. De Packages zijn gemaakt met Installshield en worden Uitgerold via SMS op een Windows 2000 platform
Techniek MS SMS Server 2000, MS Windows 2000 Server, Regmon


Periode Februari 2004
Actie Oprichting STTS-Stick To The Script
Rol Initiatiefnemer/Eigenaar


Periode Augustus 2003 – Februari 2004
Opdrachtgever UPC
Functie Wise packager
Werkzaamheden Zelfstandig packagen van circa 100 applicaties ten behoeve van gebruik in een Citrix Metaframe XPe Farm. Als packaging tool wordt gebruik gemaakt van Wise Packaging Studio/Wise Installer in combinatie met diverse (aanvullende) scripting tools.
Techniek Wise Packaging Studio, Wise Installer, MS Windows 2000 Server, Citrix Metaframe XPe, Regmon, Sysdiff.


Periode Juni 2003 - juli 2003
Opdrachtgever Ministerie van VROM
Functie Systeembeheerder (plaatsvervanger)
Werkzaamheden Vervaardigen werkinstructies ten behoeve van de productieomgeving. Controleren (acceptatie) en aanpassen van MSI packages, gemaakt met VAI PackageBuilder. Beheer van een testomgeving bestaande uit Windows 2000 servers.
Techniek MS Windows 2000 Server, Altiris 5.6, Citrix Metaframe XPe.


Periode Maart 2003 - mei 2003
Opdrachtgever Cygnific Customer Care
Functie Supportdesk medewerker
Werkzaamheden Verzorgen van gebruikersondersteuning en uitvoeren van regulier systeembeheer. Onderhouden van user accounts. Verzorgen van back-up/restore. Uitvoeren van changes volgens RFC. Creëren van standaard OS image en applicatie packages t.b.v. distributie binnen het netwerk. Bij deze opdracht is gebruik gemaakt van Altiris. Zelfstandig de upgrade van de server en werkplek omgeving naar gelijkwaardige versie uitgevoerd. Hiervoor tevens een nieuw OS image en verscheidene applicatie packages gemaakt. Documentatie voor de configuratie van het Altiris image opgesteld.
Techniek MS Windows 2000 Server, TCP/IP, Cliëntèle, Altiris, Regmon, Filemon, InstallShield, Kixstart.


Periode November 2001 - augustus 2002
Opdrachtgever ING Bank
Functie Scripter
Werkzaamheden Het integreren en testen van applicaties in een standaardplatform. Intake en controle van aanvragen (RFC). Creëren van packages voor distributie op het LAN. Documenteren van de installatie inclusief bijzonderheden, opdat reconstructie mogelijk is in geval van updates en/of calamiteiten. Testen van distributie en installatie. Acceptatietests uitvoeren met in samenwerking met eindgebruikers.
Techniek Wise for Windows, Novell Netware 5.x, Windows NT 4.0, MS Windows 2000 Server, Citrix Metaframe XP, Picturetaker, NWadmin, Filemon, Regmon.


Periode Augustus 1999 - oktober 2001
Opdrachtgever KPN Telecom
Functie Systeembeheerder
Werkzaamheden De omgeving bestaat uit circa 1400 gebruikers. Het server OS platform bestaat uit Windows NT 4.0 en Novell Netware 4.x. De werkplek omgeving wordt gevormd door Windows NT 4.0 Workstation, Windows 98 en Windows 3.11.De werkzaamheden bestaan uit werkplekondersteuning (monitoren en afhandelen van incidenten en RFC's op locatie), netwerkonderhoud, training van gebruikers. Voorts bestaan de algemene systeembeheer taken uit het verzorgen van back-up en restores, het gebruikersbeheer en werkplekinstallaties.Tevens een rol gespeeld in een migratie project, waarbij ik de testomgeving grotendeels heb ingericht. Deze bestond uit: Windows 2000, Citrix Winframe, Tivoli en Peregine.
Techniek Citrix Winframe, TwplInfo, MS Windows NT 4.0 Server, Novell Netware 4.x, MS Windows 2000 Server, Windows NT/98/3.11, Tivoli, Peregine, TCP/IP.


Periode December 1998 - juli 1999
Opdrachtgever ABN AMRO NV
Functie Medewerker Helpdesk (2e lijn)
Werkzaamheden Ondersteunen van het zakelijke Electronic Banking pakket van de ABN/AMRO. Tot de taken behoren het installeren van OfficeNet, het aanpassen van instellingen in Officenet en Windows 95, het oplossen van datacommunicatie problemen. Verlenen van hulp bij het installeren van modems en printers. Begeleiden van klanten in het leren werken met de applicatie Officenet.
Techniek ABN AMRO OfficeNet, Windows 95, TCP/IP, RAS.


Periode Januari 1996 - juni 1998
Opdrachtgever Impuls Buurtwerk
Functie Huiswerkbegeleider
Werkzaamheden Middelbare scholieren (bovenbouw klassen) bijles geven in exacte vakken. Tevens HBO studenten individueel geholpen met wiskunde in de vorm van bijlessen.
Techniek Niet van toepassing.