No Title
cv: 3356 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Webdesigner / webmaster
Uithoorn
05-aug-2011
Webdesigner / Webmaster

1976 Eindexamen VWO (Atheneum-A, talen, economie); resultaat: geslaagd.
1976 - 1978 Studie rechten aan universiteit Leiden. studie afgebroken.




HTML, CSS, JavaScript, ASP/Vbscript, Macromedia Dreamweaver (HTML-editor), Macromedia Flash (animatie), Adobe Photoshop (beeldbewerking), Adobe Illustrator (tekenpakket), Adobe Imageready en Macromedia Fireworks (beeld-optimalisatie voor Internet), Swift3D (3D vormgeving en animatie), en de Microsoft Office-applicaties (Word, Excel, Access, Outlook, Powerpoint).
Vanaf de start van het bedrijf in 1998 heb ik uitgebreide ervaring opgedaan in het realiseren van kleine en grote internet- en Intranetprojecten, vaak in de rol van projectleider/projectverantwoordelijke en tussenpersoon tussen ontwikkelaars em gebruikers.

Periode:
1 november 2006 - 1 mei 2007, inmiddels verlengd tot resp. 1 juli 2007, 1 januari 2008 en 1 juli 2008.
[4 dagen per week / 32 uur]


Mijn rol/taken:
Zie beschrijving


Gebruikte tools:
Adobe Photoshop, Macromedia Dreamweaver, SmartSite 4.5, SmartSite 5.1, MS SQL Server


Talen: XHTML, CSS, ASP VBScript, JavaScript, SQL


Relevante URL's
www.vrom.nl / www.wweni.nl


Extra informatie
De overheid hanteert voor haar Internet-activiteiten stricte richtlijnen, zoals uiteengezet in de stijlgids. Als webmaster bij de overheid heb je de taak deze stijlgids toe te passen, zodat de websites voldoen aan de daarin gestelde eisen, en die van Drempels Weg.

In september 2007 belast met het initiëren en aansturen van een project met als doel het verhogen van de score in de Overheid.nl Monitor (http://advies.overheid.nl/continu/ministerie/?mondate=2007-11-20). Als gevolg van de eerste inspanningen (het realiseren van de "quick wins") is het Ministerie van VROM in november 2007 in deze ranglijst gestegen van de 10e naar de 4e plaats. Het einddoel, een 100% toegankelijke website, zal in de loop van 2008 gerealiseerd worden. Een top-3 notering is daarbij het streven.


Project:
Webmaster Faculteit Exacte Wetenschappen, Vrije Universiteit, Amsterdam


Beschrijving:
De Faculteit Exacte Wetenschappen, met de daaronder vallende vakgroepen Wiskunde, Scheikunde, Natuurkunde en Informatica, had behoefte aan een tijdelijke webmaster, die de websites van de faculteit en de vakgroepen kon opschonen, en een nieuwe vormgeving en structuur in de websites kon aanbrengen.
Naast deze uitvoerende werkzaamheden heeft de webmaster ook zitting in de webcommissie, en heeft regelmatig overleg met functionarissen binnen de faculteit en de vakgroepen. Ook is de webmaster belast met het opstellen en verspreiden van instructies aan de vele webredacteurs, en ondersteunt deze bij hun werkzaamheden.


Periode:
Oktober 2005 - februari 2006 (verlengd tot 1 september 2006) - 3 dagen per week.
In maart 2006 is het contract aangepast: vanaf 1 september zal ik tot eind 2006 één dag per week voor deze opdrachtgever werkzaam zijn.


Mijn rol/taken:
Zie beschrijving


Gebruikte tools:
Adobe Photoshop, Macromedia Dreamweaver, Macromedia Fireworks.


Talen: HTML, Javascript, PHP, CSS


Relevante URL's
www.few.vu.nl / www.chem.vu.nl / www.nat.vu.nl / www.math.vu.nl / www.cs.vu.nl


Extra informatie:
De academische wereld wijkt sterk af van de cultuur binnen het bedrijfsleven, waardoor van de webmaster een hoge mate van inlevings- en communicatievermogen verlangd wordt.

Project:
Website: Boekel De Nerée (www.bdn.nl)


Beschrijving:
Boekel De Nerée is met 350 partners en medewerkers één van de grootste advocatenkantoren van Nederland. In 2001 werd besloten tot de realisatie van een zeer uitgebreide website, opgedeeld in 3 delen: 'Kantoor en Kennismaken', 'Nieuws en Naslag' en "Interactie en Informatie'. Naast de corporate site was reeds een aparte site, gericht op studenten (werving & selectie), actief.


Periode:
augustus 2001 - april 2002: realisatie BDN-website release 1
september 2003 - januari 2004: realisatie BDN-website release 2, integratie studenten-site
kwartaal 1-2005: realisatie BDN-website release 3. Opgeleverd op 29 maart 2005.


Mijn rol/taken:
Implementatie vormgeving in de website, technische realisatie website en Content Management Systeem, advies content-creatie en user-interface


Gebruikte tools:
Adobe Photoshop, Macromedia Dreamweaver, Macromedia Fireworks, MS Access


Talen: HTML, Javascript, ASP/VBScript, CSS


Extra informatie:
Boekel De Nerée maakt zeer intensief gebruik van de website, welke vrijwel dagelijks door middel van het CMS wordt geactualiseerd.

Project:
Website: Archiefstad (www.archiefstad.nl)


Beschrijving:
Begin 2004 besloot Certo B.V. (archiefbeheer, - vernietiging en-digitalisering) een website te laten realiseren, waar op een speelse manier informatie werd verstrekt over alles wat te maken heeft met archieven. Het was de bedoeling door middel van animaties het 'droge' imago van de materie ingrijpoend te doorbreken.
De website is geheel in Flash gebouwd, en maakt gebruik van 3D-animaties, audio en video. Alle teksten worden dynamisch in Flash ingelezen, en kunnen door Certo beheerd worden door middel van een dedicated Content Management Systeem.


Periode:
Mei 2004 - november 2004


Mijn rol/taken:
Concept, Interactie-ontwerp, grafisch ontwerp, technische realisatie website en Content Management Systeem, projectmanagement, projectcommunicatie, 3D-vormgeving en 3D-animaties, advies content-creatie.


Gebruikte tools:
Macromedia Flash, Macromedia Dreamweaver, Swift3D, Adobe Photoshop, , Macromedia Fireworks.


Talen: Flash ActionScript, HTML, ASP/VBScript, Javascript.

Project:
Intranet J. Kersten B.V.


Beschrijving:
J. Kersten B.V. is een importeur en groothandel van trend-, geschenk- en decoratie-artikelen, die levert aan nederlandse tuincentra en warenhuizen (o.a. kerstversiering), en aan afnemers binnen de EU. Het assortiment bestaat uit 30-50.000 artikelen, waarvan 40-50% jaarlijks wordt vervangen/vernieuwd.
Binnen het bedrijf was de behoefte ontstaan aan een intranet-applicatie, die de in de database van de ERP-applicatie (DB2/AS400) opgeslagen assortiments-gegevens op eeen meer intuïtieve manier kon beheren, ten behoeve van onder meer het toevoegen van afbeeldingen en het maken van offertes.
Inmiddels draaien er 3 grote applicaties, die nog dagelijks een grote besparing in man-uren opleveren door het efficiënt ontsluiten en bewerken van artikelgegevens.
Inmiddels zijn er weer gevorderde plannen voor het uitbreiden van de Intranet-applicatie(s), onder meer voor het 'naar buiten' beschikbaar stellen van delen van de applicatie(s).


Periode:
Februari 2002 - nu


Mijn rol/taken:
Projectmanagement, projectcommunicatie, Interactie-model, interactie-ontwerp, grafische vormgeving, testen.


Gebruikte tools:
Adobe Photoshop, Macromedia Dreamweaver, Macromedia Fireworks


Talen: HTML, JavaScript


Extra informatie:
De technische realisatie is in handen van een andere projectpartij, die dit in de rol van 'onderaannemer' op zich genomen heeft. Projectverantwoordelijkheid is in handen van ondergetekende.

Project:
Applicatie FileLinx(tm)


Beschrijving:
Citaat uit de FileLinx(tm) brochure:
"FileLinx(tm) is een systeem dat de informatie uit alle applicaties koppelt, opslaat en op overzichtelijke wijze beschikbaar stelt aan de gebruiker. Eenvoudig in gebruik, toegankelijk en flexibel. Bovendien zeer eenvoudig aan te passen aan de specifieke eisen die iedere organisatie stelt. Tegen een investering die zichzelf terugverdient door efficiënter gebruik van tijd en lagere licentiekosten.
FileLinx(tm) stelt u in staat op een andere manier te kijken naar de informatie die in uw bedrijf is opgeslagen. Door gegevens in relatie tot elkaar te tonen krijgt u een compleet overzicht van wat er in de organisatie speelt."


Periode:
juni 2002 - april 2003


Mijn rol/taken:
projectcommunicatie, Interactie-model, interactie-ontwerp, grafische vormgeving, testen.


Gebruikte tools:
Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Macromedia Dreamweaver, Macromedia Fireworks


Talen: HTML, JavaScript


Extra informatie:
De technische realisatie van FileLinx(tm) is in handen van Microvelopment B.V. (www.filelinx.com); de gebruikte techniek is ASP-/VB.Net + SQL Server. De applicatie is inmiddels in gebruik bij diverse bedrijven en instanties, waaronder het BKWI.

Project:
Website: EuropaTuin Nederland (www.europatuin.nl*)


Beschrijving:
EuropaTuin Nederland was het 'hoofdkantoor' van de franchise-organisatie van onder de naam EuropaTuin opererende tuincentra. De europatuin.nl-website had als primair doel het verstrekken van informatie over de aangesloten tuincentra, zoals adres- en contactgegevens, URL's, openingstijden, etc., en over de (week-)aanbiedingen.


Periode:
Juni 2001 - mei 2002


Mijn rol/taken:
Implementatie vormgeving in de website, technische realisatie website en Content Management Systeem, realisatie Flash-intro. Aanmaken templates voor websites EuropaTuin-vestigingen.


Gebruikte tools:
Adobe Photoshop, Macromedia Dreamweaver, Macromedia Flash, MS Access


Talen: HTML, Javascript, ASP/VBScript, Flash Actionscript


Extra informatie:
*In verband met het faillissement van EuropaTuin Nederland in september 2004 is de website niet langer operationeel. update: Het bedrijf is inmiddels doorgestart, en er is een nieuwe website operationeel, gebouwd door een andere leverancier.

Project:
Website: CANAL+ Nederland (www.canalplus.nl)


Beschrijving:
Website, gericht op de nederlandse abonnees/dealers van CANAL+. Doel: het aanbieden van actuele programma-gegevens in real-time, als aanvulling op de maandelijks uitgegeven programmagids; het aanbieden van achtergrond-informatie over (bioscoop-)films, sportevenementen en -wedstrijden, plus een extranet voor CANAL+-dealers (aan- en afmelden abonnees).


Periode:
Augustus 2000 - februari 2001


Mijn rol/taken:
Interactie-model, interactie-ontwerp, Grafisch ontwerp, intensieve projectcommunicatie met projectpartijen in Almere, Hilversum, Brussel en Parijs. Nauwe samenwerking met de technische projectpartij voor wat betreft integratie vormgeving/techniek (ASP). Aanmaken (Flash-) banners.


Gebruikte tools:
Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Macromedia Dreamweaver, Macromedia Flash


Talen: HTML, JavaScript, Flash Actionscript.


Extra informatie:
CANAL+ heeft in 2002 haar nederlandse activiteiten verplaatst naar Brussel, en laat sinds die tijd alle werkzaamheden aan de website door het eigen webteam aldaar uitvoeren. Eind 2004 is de CANAL+ website qua vormgeving aangepast, hoewel een groot aantal door mij aangebrachte elementen ongemoeid zijn gelaten.

Project:
Intranet KLM Cabine-personeel ('Cabinet')


Beschrijving:
Op het intranet kan het KLM-cabinepersoneel dienstroosters opvragen en desgewenst beïnvloeden, en informatie opvragen over bestemmingen, vaccinaties, flight-safety, voorschriften, etc., etc. In de periode 1996-2000 is mijn compagnon als webmaster nauw betrokken geweest bij de realisatie en beheer van dit intranet.
In 2002 werd een nieuwe versie in gebruik genomen, en kregen wij de opdracht om een aparte intranet-site te realiseren, waarop het cabinepersoneel instructie kon krijgen over het gebruik van deze nieuwe versie, door middel van scherm-uitleg en animaties.


Periode:
april 2002 - augustus 2002


Mijn rol/taken:
Interactie-ontwerp, grafisch ontwerp, interactieve animaties, projectcommunicatie, advies content-creatie


Gebruikte tools:
Adobe Photoshop, Macromedia Dreamweaver, Macromedia Fireworks, Macromedia Flash


Talen: HTML, JavaScript, Flash Actionscript.

Project:
Diverse websites


Beschrijving:
Naast bovengenoemde projecten houd ik mij tevens bezig met het realiseren van websites voor het MKB, stichtingen en instellingen. Hieronder volgt selectie uit deze websites:
Stichting Elckerlijck (www.elckerlijck.nl)
Maaskoepel (www.maaskoepel.nl)
Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland (www.swgn.nl)
Certo B.V. (www.certo.nl)
Spaarne Beveiliging (www.spaarnebeveiliging.nl)
Greep Management- en Organisatieontwikkeling (www.greep.com)
Groeneweg Consultancy (www.groenewegconsultancy.nl)
J. Kersten B.V. (www.kerstenbv.nl)
Office Business Centers Association - The Netherlands (www.obcan.nl)

meer URL's en referenties kunt u vinden op www.grimm.nl


Periode:
1998 - nu


Mijn rol/taken:
Interactie-ontwerp, grafisch ontwerp, interactieve animaties, projectcommunicatie, technische realisatie websites en Content Management Systemen, advies content-creatie.


Gebruikte tools:
Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Macromedia Dreamweaver, Macromedia Fireworks, Macromedia Flash, MS Access, Adobe Imageready.


Talen: (d)HTML, JavaScript, Flash Actionscript, ASP/VBScript, XML/XSLT.

Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:
* Uitvoerende taken ten behoeve van lopende projecten, zowel grafisch als technisch
* projectmanagement
* communicatie met klanten, leveranciers, projectpartijen en gebruikers
* content-creatie (teksten, layout), zowel uitvoerend als adviserend
* incidenteel verzorgen van toepassingsgerichte trainingen voor klanten en gebruikers (Content Management Systemen, grafische applicaties, webdevelopment applicaties)
* commercieel-acquisitieve taken, representatie
* administratie van de onderneming.

De focus ligt momenteel op toegankelijkheid (accessability) van websites, en het optimaliseren van de onderliggende code in het belang van bandbreedte-besparing en zoekmachine-indexeerbaarheid.

In 2006 ben ik gestart met de opleiding voor de MCAD-certificering (Microsoft Certified Application Developer).


Kwaliteiten:
Communicatief sterk, groot probleemoplossend vermogen, no-nonsense mentaliteit, geen 9-5 instelling.

Talen:
Nederlands: uitstekend
Engels: uitstekend
Duits: redelijk
Frans: matig

Extra-curriculaire activiteiten:
* lid van de OVU (Ondernemers Vereniging Uithoorn)
* lid van Business-to-Business club Heemstede
* amateurfotograaf (www.picturit.nu), voorzitter van de Fotokring Uithoorn
* basgitarist in rockband So What? (www.so-what.nu)

1978
In dienst getreden bij Algemene Bank Nederland N.V., Amsterdam, op de afdeling Documentair betalingsverkeer buitenland. Diverse NIBE*-cursussen gevolgd, w.o. Basis & Buitenland. voor vertrek in 1984 opgeklommen tot groepschef.
Werkzaamheden: begeleiding en 'troubleshooting' documentair betalingsverkeer (trade finance)

1984
In dienst getreden bij Tokai Bank Nederland N.V. te amsterdam als hoofd van de afdeling buitenland, later hoofd operations. Diverse NIBE*-cursussen, w.o. Leidinggeven en Automatisering bankbedrijf.
Werkzaamheden: Trade finance, administratie kredietverlening, administratie valuta-arbitrage, administratie effecten, buitenlands betalingsverkeer.

1989
In dienst getreden bij F. van Lanschot Bankiers N.V., Amsterdam als plaatsvervangend hoofd van het Regionaal Buitenland Team. Vanaf Augustus 1989 tekenbevoegd, algemene procuratie.
Diverse interne cursussen en seminars, met nadruk op het commerciële vlak. Dit laatste in verband met het commerciële karakter van de functie.
- Vanaf februari 1998 lid van de Stuurgroep Internet van Van Lanschot Bankiers.
- Uitgebreide ervaring met MS Windows en Office-toepassingen.
Werkzaamheden: Trade finance, commerciële acquisitie, advisering zakelijke relaties, marketing van bankproducten.

*NIBE = Nederlands Instituut voor het Bank- en Effectenbedrijf.


Trade Finance: internationale handelsfinanciering en -begeleiding, wat globaal inhoudt het communiceren met binnen- en buitenlandse partijen over gecompliceerde im- en exporttransacties en -documenten.


1998
Naast de functie in het bankwezen (met toestemming van werkgever) samen met broer Rob Grimm een webdesign-bedrijf gestart, genaamd Grimm WebDesign v.o.f.
Lid van de Stuurgroep Internet van F. van Lanschot Bankiers N.V.


2001
Per 1-1-2001 uit dienst getreden bij F. van Lanschot Bankiers N.V., en gestart als full-time zelfstandig ondernemer in Grimm WebDesign v.o.f., medio 2001 naam veranderd in Grimm Webcommunications.


2006
Gestart met de opleiding voor de MCAD-certificering (Microsoft Certified Application Developer)


2007
Cursus Video voor Internet bij de Media Academie, Hilversum


2008
Training Site Management Smartsite bij Seneca, Delft

Toelichting:
De stap naar het full-time ondernemerschap kwam voort uit de ambitie meer met het medium Internet bezig te zijn, hetgeen bij Van Lanschot niet mogelijk was.
Vanaf de start van het bedrijf in 1998 heb ik uitgebreide ervaring opgedaan in het realiseren van kleine en grote internet- en Intranetprojecten, vaak in de rol van projectleider/projectverantwoordelijke en tussenpersoon tussen ontwikkelaars en gebruikers.