No Title
cv: 3750 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Trainer / Consultant
Amsterdam
ITIL Trainer en Consultant
ITIL trainingen, Proces Consultancy

1991-1996 Opleiding Geschiedenis, Lerarenopleiding aan de Hogeschool Holland te Diemen. Diploma behaald.
Tijdens deze opleiding, de laatste twee jaar, ook één dag per week een cursus Informatie Technologie en Computer Ondersteund Onderwijs

1987-1991 MEAO aan de Eerste Katholieke MEAO te Amsterdam. Diploma behaald.
gevolgde vakken: Nederlands, Engels, Spaans, Maatschappijleer, Recht, Assurantiën.

1983-1987 MAVO opleiding aan het Katholiek College Amsterdam. Diploma behaald.
gevolgde vakken: Nederlands, Engels, Economie, Geschiedenis, Aardrijkskunde, Scheikunde

1984 cursus Typen
1998 ITIL Essentials
1998 ABN AMRO NT Workstation
1998 Gebruikerscursus Lotus Notes 4.5
1998 ITIL Helpdesk
1999 Communicatie op de helpdesk bij Syntegra
1999 Communicatie op de helpdesk bij Pink Elephant
1999 Prince 2 foundation
1999 - 2000 MCSE NT 4.0 (Core + TCP / IP en IIS 4.0)
2000 Updating Support Skils from Windows NT 4.0 to Windows 2000
2000 Windows 2000 Professional
2001 Windows 2000 Server
2005 ITIL Change Management
2005 ITIL Problem Management
2006 Administering HP OpenView ServiceDesk
2007 Administering HP OpenView ServiceCenter
2007 ITIL Service Manager
2009 ITIL v3 foundation
2009 ITIL v3 Expert
2009 Bisl

ITIL v3 Expert, ITIL v2 Manager, MCDST, MCSA, MS Office, Windows, Prince2

april 2010 - heden : DVEM Training en Consultancy
Functie Eigenaar
Werkzaamheden DVEM Training en Consultancy richt zich op Procesmanagement trainingen (ITIL) en het trainen van computer vaardigheden (MS Office). Het maken van trainingsmateriaal en handleidingen is ook een spperpunt van DVEM.
Daarnaast geeft DVEM advies op het gebied van educatie en het inrichten en onder controle krijgen van de bedrijfsprocessen.
.
2009-april 2010 : Ultracomp
Functie Consultant Trainer
Werkzaamheden Voor Ultracomp heeft Dennis voornamelijk ITIL trainingen gegeven. De ITIL trainingen waren zowel V2 (foundation en practitioners) als V3 (foundation) trainingen. Daarnaast heeft Dennis MS Office trainingen verzorgd. Voor het geven van ITIL trainingen is hij door APMG gecertificeerd. Dennis is bezig geweest met het ontwikkelen van ITIL v3 capability cursussen.
Daarnaast heeft hij de installatie en configuratiehandleiding voor de PRIOX service management tool geschreven.


2006-2008 : 2e2
Functie Proces Consultant
Werkzaamheden Volledige implementaties ITIL service delivery processen via het Alignability Process Model (APM). Dit bestaat uit process review sessies, process awareness sessies, trainingen (tool en process) en de nazorg. APM is een best praktische methode voor het implementeren van de ITIL processen en gebruikt als tooling HPOV ServiceDesk en HPOV ServiceCenter.
Het werk bestaat uit het leiden van de sessies en trainingen en het intern begeleiden van het veranderingsproces. Bedrijven waar Dennis deze consultancy heb verleend zijn:

Projecten: jan 2006 – november 2008
NS Groep, NS Reizigers, NS Commercie en Nedtrain
Rol: Business Analist, Trainer, Applicatie Beheerder
Voor verschillende bedrijfsonderdelen van de NS heeft Dennis de Proces en tool trainingen gegeven. Daarnaast heeft Dennis geadviseerd bij het opstellen van rapportages en er ook een aantal gemaakt.
Applicatie Beheer voor HPOVSD en Business Objects

ECT;
Rol: Proces Consultant, Trainer
De implementatie bij ECT heeft Dennis vanaf het begin begeleid als Proces Consultant. Vier a vijf dagen per week was Dennis ter plekke als ondersteuning in het veranderproces. Voor ECT waren de Tooling en Processen nieuw. Het eerste gedeelte van de opdracht bestond uit het presenteren van de processen voor het management en hen ondersteunen bij de verschillende keuzes die gemaakt moesten worden. Dennis is nauw betrokken geweest bij het opstellen van de Services en SLA’s. Hiernaast heeft Dennis gezorgd voor goede aansluiting nieuwe processen bij bestaande processen dmv onder andere gap analyses. Configuration Management was nieuw voor ECT en Dennis heeft hierin adviezen gegeven voor de keuzes bij opzetten een Configuration Management DataBase. Ook de nazorg na implementatie was deel van zijn takenpakket.

Wolters Kluwer,
Rol: Proces Conultant, Trainer
Bij WK werd HPOV ServiceDesk met APM uitgerold. Dennis verzorgde hierbij de Proces en tool trainingen. Hier werd voor het eerst ook een rapportage tool geïmplementeerd (Business Objects) waarbij Dennis ook hier adviezen heeft uitgebracht en verschillende standaard rapportages heeft gemaakt.

Canon Europe;
Rol: Proces Conultant, Trainer
Eerste maal dat er een APM project van start ging obv HPOV ServiceCenter. In het traject naar de implementatie toe heeft Dennis geholpen (advies en test) bij het implementeren van APM in ServiceCenter en het geschikt maken van de trainingen voor ServiceCenter.
Canon werkte al met HPOV ServiceCenter, maar dit was niet goed ingericht. Met de tool en proces inrichting volgens APM moest er een kwaliteitsslag gemaakt worden. Bij het project bij Canon was Dennis betrokken als consultant voor advies bij het opstellen van de Services en SLA’s. Daarnaast heeft Dennis alle trainingen geven op alle vestigingen in Europa, zowel de tool als processtrainingen. Problem Management was nog niet ingericht en ook hier heeft Dennis advies gegeven hoe dit proces mbv APM het best ingericht kon worden. Ook de nazorg na implementatie was deel van zijn takenpakket.

Euromax:
Rol: Trainer
Voor Euromax heeft Dennis drie weken Proces en tool trainingen gegeven aan IT’ers en management.

BWin:
Rol: Trainer
Voor BWIN heeft Dennis drie weken Proces en tool trainingen in Wenen en Stockholm gegeven aan IT’ers en management.

Multrix:
Rol: Proces Conultant, Trainer
Eerste APM project waar Dennis bij betrokken werd. Project betrof een volledig nieuwe uitrol van HPOV Servicedesk en het implementeren van de ITIL processen volgens APM. Zijn rol hierin was het verzorgen van de Proces en tool trainingen. Ook de nazorg na implementatie was deel van zijn takenpakket.

Voor de opvolger van APM, ITSM Implementation Accellerator (IIA) voor HPOV ServiceManager, de trainingen geschreven.


Oktober 2005 - heden
Peak-IT: Trainer
Verantwoordelijk voor de trainingen, mcdst, mcsa en ITIL, bij Peak-IT. Initiëren van E-learning voor alle professionals van Peak-IT. Het studeren bij Peak-IT gaat nu effectiever en efficiënter.

Januari 2003 - september 2005
Centric Training: Trainer / Consultant
Verzorgen van trainingen, voornamelijk Windows 2000, ITIL en Personal Competence trainingen, verantwoordelijk voor de voortgang van REA en VETER.
Voor Rea, wat staat voor het reïntegreren van mensen op de arbeidsmarkt, deed ik de intakes van de kandidaten, de maandelijkse gesprekken met de cursisten en maakte de maandelijkse rapportages voor de reïntegratiebureau's.
Voor VETER ben ik verantwoordelijk voor de voortgang van de verschillende trajecten die hier volgens onze BlendedLeren methode lopen. Hiernaast heb ik de methode verder ontwikkeld en ervoor gezorgd dat de website werd gestroomlijnd in het verlengde van deze ontwikkelingen. Aansturen en begeleiden van docenten.
Trainer / Consultant Personal Competence
Voornamelijk gericht op persoonsgerichte competentie trainingen. Voorbeelden hiervan zijn, klantgericht communiceren, telefoneren, timemanagement. Deze trainingen paste ik aan, aan de behoefte van de klant.
OLC coördinator.
Verantwoordelijk voor het OpenLeerCentrum van Centric MIS Noord-Holland. Het OLC is een ruimte waarin professionals, die tussen twee projecten in zitten, kunnen studeren. Ik ben ervoor verantwoordelijk dat de juiste configuraties en boeken klaarstaan. Verder adviseer ik in de te volgen opleidingstrajecten.en ben ik verantwoordelijk voor de VETER trajecten Centric breed. Ook binnen deze functie hoort het verzorgen en ontwikkelen van cursussen op technisch en persoonlijke gebied.

Juli 1999 - November 2002
HiQiT: Trainer, Hoofd Opleidingen
Ervaring in het geven van o.a. de volgende cursussen: MCSE Windows NT 4.0 traject, Windows 2000 professional en Server, A+, Network +, Inet+, ITIL foundation, MS Office, communicatieve vaardigheden, helpdesk vaardigheden, internet training.
Nevenactiviteiten: Netwerkbeheer en troubleshooten voor kantoorpersoneel HiQiT en AllProfs. Participatie in en leidinggeven aan verschillende projecten, ondersteuning en begeleiding docenten, ontwikkelen lesmateriaal, ontwikkelen en bijhouden van intranet.
Initiator van de Rea trajecten en bedenker en uitvoerder van BlendedLeren methode VETER (Visie, Educatie, Toepassen, Evalueren, Realiseren). VETER is een methode waarbij de cursisten leren via het Internet met een docent als stok achter de deur. Na het leren volgt een workshop en examentraining. In deze methode heb ik rekening gehouden met alle verschillende leerstijlen en bij de intake worden de cursisten oa hierop getest. Bewezen is een hoger slagingspercentage dan bij andere methoden.

September 1998 - juni 1999
Eureka Service: Trainer
Verzorgen van cursussen ITIL essentials bij Eureka-Service.
Schrijven van cursusmateriaal voor Eureka-Service.

september 1997 - mei 1998
ASR: Trainer
Eén maal per week verzorgen computer cursussen ( Windows 95, MS Office 95, WP 5.1) bij opleidingscentrum ASR te Amsterdam.


augustus 1997 - maart 1999
ABN AMRO: 1e, 2e en 3e lijns helpdesk, Plaatsvervangend Helpdesk coördinator
Installeren van nieuwe computers en randapparatuur en de software hiervoor. Opzetten van een maandelijkse nieuwsbrief voor de klanten van HOLAN. Leiding en uitvoering van het opzetten van de Software Library. Participatie in project Implementatie ITIL op de Helpdesk. Plaatsvervangend Helpdesk coördinator.
Opzetten van klachtenmanagement en uitvoeren van de functie klachtenmanager.

mei 1997 - juni 1997
Amsterdam Airport Schiphol: 1e, 2e en 3e lijns helpdesk.
Oplossen storingen, installeren van nieuwe computers en randapparatuur en de software hiervoor.

februari 1996 - december 1996
Lesgeven in computerkunde op buurthuis de Aker aan kinderen, jongeren en volwassenen. Hiervoor heb ik zelf het lesmateriaal en software geschreven.

oktober 1995 - mei 1996
Lesgeven in computerkunde op buurthuis de 2e uitleg aan kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Hiervoor heb ik zelf het lesmateriaal en software geschreven.

november 1995 - december 1996
Medefirmant Menhir Software
Werkzaamheden: Het schrijven van software en het installeren en ondersteunen bij de eindgebruikers.

mei 1995 - oktober 1995
Verschillende programmeeropdrachten voor de Hogeschool Holland te Diemen en het helpen realiseren van het HITV-project voor scholen te Haarlem.