No Title
cv: 5321 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Java/J2EE/Oracle Developer
Montfoort
01-jun-2010
Java/J2EE opdrachten

Opleidingen: / kwalificaties

Naam opleiding : Hogeschool Arnhem Nijmegen
Richting : Hogere Informatica
Stad : Arnhem
Behaalde graad : HBO
Startdatum opleiding : 1996
Afstudeerdatum : 2000
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Naam opleiding : Oracle 8i Certified DBA
Afstudeerdatum : 2002
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Naam opleiding : Technisch College Nijmegen
Richting : Technisch Computerkunde
Stad : Nijmegen
Behaalde graad : MTS
Startdatum opleiding : 1992
Afstudeerdatum : 1996
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Naam opleiding : Canisius College Mater Dei
Richting : Nederlands, Engels, Natuurkunde, Scheikunde, Economie, Wiskunde B.
Stad : Nijmegen
Behaalde graad : HAVO
Startdatum opleiding : 1988
Afstudeerdatum : 1992

Kennis gebied
Ervaring:
Java
3 jaar
Oracle PL/SQL
3 jaar
C++ Builder
2 jaar
Delphi
3 jaar
PHP
2 jaar
Visual Basic
2 jaar

Talen: Nederlands
Moedertaal: Engels
Vloeiend
Duits
Spreken en lezen goed

Markt- & Branche-Ervaring
* Energy & Utilities
* Telecom
* Finance
* MKB


april 2007 - heden
PHP Developer: KPN Zakelijk Internet
LogicaCMG beheert de leverstraat van KPN voor de aanvraag van zakelijk internet. De applicatie is bedoeld voor bedrijven of tussenpersonen die ADSL of SDSL willen aanvragen.
Op dit project werk ik als ontwikkelaar van een nieuw deel dat zakelijk internet-plus-bellen mogelijk moet maken.

Gebruikte technieken en tools:
* PHP.
* MySQL.
* Smarty Template Engine.
* CVS (Source version control).
* NuSOAP.
* Zend Studio 5.0.0.

september 2006 - april 2007
JAVA Developer: ING / Postbank
Binnen de ING/Postbank heeft het VoiceTeam van LogicaCMG een spraakrouteringsapplicatie opgeleverd. De bedoeling van de spraakrouterings- applicatie is om de bellende klanten aan de hand van een uitgesproken vraag meteen door te verbinden met de juiste groep callagents.

Mijn taak was om een Monitoring applicatie te bouwen voor de spraakrouterings-applicatie. Het doel van de Monitoring applicatie is om de Voice Bankieren business en functioneel beheerder tooling te geven waarmee analyse van bepaalde gesprekken kan worden uitgevoerd voor meerdere doeleinden, zoals analyse van foutgerouteerde gesprekken, classificeren van gesprekken voor DSR bepaling, selectie van gesprekken voor toevoeging aan nieuwe grammatica.
De bouw van deze applicatie vind plaats in JAVA (J2EE) in een Websphere omgeving.

Gebruikte technieken en tools:
* JAVA / J2EE Websphere.
* IBM Websphere Studio Application Developer (WSAD).
* Hibernate.
* Jakarta JSP Standard Tag Libs.
* SUN Web Application Framework.
* JUnit.
* CVS (Source version control).


juli 2006 - augustus 2006
JAVA Developer: ThermoNoord / Plieger ICM
ThermoNoord onderdeel van Plieger B.V. is een groothandel in Warmwatertechniek, Luchttechniek, Airconditioning en Warmtetechniek. ThermoNoord en Plieger bieden de mogelijkheid aan bouwbedrijven en installateurs om bestellingen te doen via het gestandaardiseerde ICM (Internet Communicatie Module) bestandsformaat.
Om ICM bestanden te kunnen verzenden naar ThermoNoord werd al gebruik gemaakt van een JAVA applet, alleen deze voldeed niet 100% aan de wensen en eisen van de klant. In overleg met de klant hebben we een nieuwe JAVA applet gebouwd die het mogelijk maakt ICB bestanden te uploaden, waarna ze automatisch worden verwerkt en een resultaat wordt teruggestuurd en als ICB bestand wordt opgeslagen op de client computer.
Ik heb deze JAVA applet gebouwd waarbij certificaten zijn gebruikt om de applet voldoende rechten te geven op de client.

Gebruikte technieken en tools:
* JAVA.
* Eclipse.
* Signed Applets (Certificaten).
* JUnit.

maart 2006 - juli 2006
JAVA Developer: Aegon
Binnen Aegon zijn ze druk bezig met ketenintegratie, dit is het standaardiseren van de communicatie tussen de verzekeraars en de tussenpersonen. Dit gebeurd door het implementeren van een GIM module. Deze module koppelt op een door SIVI gestandaardiseerde manier de softwarepakketten van de tussenpersonen met de backoffices van de verzekeraars.
Mijn rol binnen het project was het ontsluiten van het Woon- en Vrije Tijdpakket via GIM. Een koppeling die is gebouwd in JAVA in de ontwikkelomgeving WSAD o.a. door gebruik te maken van het opensource framework JIBX.

Gebruikte technieken en tools:
* JAVA / J2EE Websphere.
* XML, XSD
* IBM Websphere Studio Application Developer (WSAD)
* JIBX (JAVA-to-XML en XML-to-JAVA)
* GIM (generieke interface manager)
* JUnit.
* IBM Rational Clearcase (Source version control).
* Jakarta Struts.
* RUP (pragmatisch toegepast)

maart 2004 - maart 2006
JAVA Developer, Techlead: RingBack Tones (LogicaCMG)
RingBack Tones is een dienst die LogicaCMG heeft ontwikkeld met partner NMS in eerste instantie in opdracht van Vodafone. RingBack Tones vervangt de standaard wachttoon (tuut-tuut) als je iemand belt door een liedje. Je kunt voor iedereen die jou belt een ander liedje instellen en zelfs elk uur een ander liedje als je zou willen.
Ramon is binnen het RBT project begonnen als ontwikkelaar, waarbij hij verantwoordelijk was voor het bouwen en testen van de Web, WAP en XML interface van de RBT applicatie.
Vervolgens heeft Ramon de rol van TechLead overgenomen voor het Swisscom RBT project. In deze rol was hij naast ontwikkelaar ook het technische aanspreekpunt voor de klant en tegelijk stuurde hij een aantal ontwikkelaars aan.
Na het afronden van het Swisscom traject heeft Ramon zich bezig gehouden met de implementatie van een nieuwe user experience (ue2) die door Vodafone is opgesteld. En heeft vervolgens weer de rol van TechLead op zich genomen bij de upgrade van ue1 naar ue2 in Portugal. Als laatste heeft Ramon zich bezig gehouden met een upgrade van de RBT WAP channel bij Swisscom.

Gebruikte technieken en tools:
* JAVA / J2EE.
* JBoss.
* BEA Weblogic.
* MySQL.
* Eclipse.
* XML, XSD.
* PML (partner markup language van Vodafone).
* JSP, (X)HTML.
* Castor (JAVA-to-XML en XML-to-JAVA).
* EJB.
* CVS (Source version control).
* Subversion (Source version control).
* Telelogic Synergy (Source version control).
* Homemade framework gebaseerd op Jakarta Struts.

november 2002 - maart 2004
Developer: ENECO
Binnen Eneco betrokken geweest bij verschillende datahealth checks, migraties en opschonen van data in het Hera+ en SVA systeem.
Ramon zorgde met behulp van Microsoft Access voor een makkelijke koppeling met de Oracle database van Hera+ voor de benodigde gegevens. Ook heeft Ramon een applicatie ontwikkeld in Microsoft Access waarmee de meteruitgifte in de magazijnen kan worden geregistreerd.

Gebruikte technieken en tools:
* Microsoft Access, Visual Basic.
* Oracle 8i database.
* PL/SQL en SQL.

september 2002 - november 2002
Developer: ENECO
Binnen Eneco wordt de applicatie Hera+ gebruikt om diverse klantgegevens van fase 1 en fase 2 klanten vast te leggen. Binnen Hera+ worden per klant gegevens, over onder andere aansluiting, meetinrichting en transport, voor de producten Elektriciteit en Gas bijgehouden. Ook worden er meetwaarden bijgehouden. Hera+ draait op een Oracle database en de user interface is gebouwd in Oracle Designer en Oracle Developer. De Hera+ applicatie wordt beheerd door LogicaCMG waarbij er support en adaptief onderhoud wordt gedaan.
Ramon zijn taken binnen dit project waren het analyseren en oplossen van problemen/bevindingen gemeld door gebruikers en het plegen van adaptief onderhoud aan het Hera+ systeem.

Gebruikte technieken en tools:
* Oracle 8i database.
* PL/SQL
* Oracle Designer.
* Oracle Developer (Form en Reports).

september 2002 - september 2002
Developer: ENECO
Binnen Eneco wordt de applicatie Hera+ gebruikt om diverse klantgegevens van fase 1 en fase 2 klanten vast te leggen. Binnen Hera+ worden per klant gegevens, over onder andere aansluiting, meetinrichting en transport, voor de producten Elektriciteit en Gas bijgehouden. Ook worden er meetwaarden bijgehouden. Eneco wilde functionaliteit toevoegen die het mogelijk maakt om klanten automatisch te voorzien van e-mail met meetwaarden. Hera+ draait op een Oracle database en de user interface is gebouwd in Oracle Designer en Oracle Developer.
De nieuwe functionaliteit is gebouwd met PL/SQL de aanpassingen aan de user interface zijn gemaakt met Oracle Designer en Oracle Developer.

Ramon zijn taak binnen dit project was het opstellen van de functionele requirements, het achterhalen van de specificaties van de op te leveren rapporten en het onderzoeken van de mogelijkheden binnen Oracle om automatisch e-mail berichten te versturen.

Gebruikte technieken en tools:
* Oracle 8i database.
* PL/SQL
* Oracle Developer (Form en Reports)
* Oracle Designer

april 2002 - september 2002
Developer: Klic+ (LogicaCMG)
LogicaCMG ontwikkelt een standaard product voor het afhandelingen van informatieaanvragen van Bureau KLIC (Kabel en leiding informatie centrum) bij kabel- en leidingbeheerders.

Graafwerkzaamheden worden voorafgegaan door een onderzoek naar wie op de betreffende locatie belangen (lees kabels en/of leidingen) in de grond heeft. De beheerders van die leidingen worden door Bureau KLIC geïnformeerd over de graafplannen, en dienen aan de graver aan te geven waarop gelet moet worden bij de voorgenomen werkzaamheden.

De informatie verzoeken worden per e-mail ontvangen en automatisch in de database geplaatst. Met KLIC+ kan aanvullende informatie bij de KLIC-melding ingevoerd worden, in een Grafisch informatie systeem gekeken worden, en antwoordbrieven gegenereerd worden op basis van de onderzoeksresultaten.
De applicatie is ontwikkeld in Visual Basic 6.0, gekoppeld aan een SQLServer database, en SmallWorld GIS.

Ramon zijn taak binnen het project was het ontwikkelen van de Visual Basic applicatie, na het opstellen van een technisch ontwerp.

Gebruikte technieken en tools:
* Visual Basic 6.0
* Microsoft SQL Server
* Microsoft Visual Source Safe.

februari 2002 - april 2002
Developer: MVNO (LogicaCMG)
Binnen LogicaCMG is het idee opgepakt om een demo te maken om te laten zien hoe LogicaCMG kan bijdragen aan de ontwikkeling van MVNO's (Mobile Virtual Network Operators).
MVNO houdt in dat non-telecombedrijven telecomdiensten aan gaan bieden, maar dan niet alleen voice of data, maar ook bijvoorbeeld de mogelijkheid om mobiel producten te bestellen.
Voor de demo is gekozen het te realiseren met Oracle 9iAS Wireless Edition. Deze versie van Oracle maakt het mogelijk om transparant met verschillende devices (mobiele telefoons, internet) de databaseapplicatie te benaderen. De applicatie is gebouwd in PL/SQL. De applicatie levert XML op dat met behulp van stylesheets (XSL) wordt omgezet in bijvoorbeeld WML of HTML, na gelang het device dat gebruikt wordt.
Mijn rol in dit project was het ontwikkelen en implementeren van de PL/SQL en het schijven van een deel van de XSL.

Gebruikte technieken en tools:
* Oracle 9iAS Wireless Edition
* PL/SQL
* XML/XSL

september 2001 - februari 2002
Student, Developer, DBA: Masterclass Oracle 8i DBA
Via Tranfer Solutions in Leerdam heeft Ramon een opleidingstraject gevolgd om opgeleid te worden tot Oracle Certified 8i DBA.

augustus 1998 - augustus 2001
Developer: Projex Software Engineering BV
Ramon was medeverantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en documenteren van een aantal applicaties waaronder Tablegrabber en Messenger.
Tablegrabber is een data collectie systeem die de overdracht verzorgt van meetgegevens uit dataloggers naar open database systemen. Eenmaal opgeslagen is het mogelijk om de data te manipuleren, te analyseren, te visualiseren en/of te publiceren.
Ramon is hierbij vooral bezig geweest met het ontwikkelen van drivers om diverse dataloggers te kunnen uitlezen.
Messenger is een systeem voor het afhandelen en beheren van alarmen. Foutmeldingen en berichten van (onbemande) computers en apparaten kunnen worden doorgestuurd (o.a. via SMS & E-mail) naar bijvoorbeeld een controlekamer of een monteur. De berichtendistributie werkt met een terugvalmechanisme. Zodra de ontvanger niet op tijd reageert, wordt het bericht na een volgende ontvanger gestuurd, hierbij rekening houdend met dienstroosters.
Ramon heeft vooral gewerkt aan het ontwikkelen van het terugvalmechanisme en het verwerken van de dienstroosters.

Gebruikte technieken en tools:
* ODBC
* FTP
* Borland Delphi
* Borland C++ Builder