No Title
cv: 5366 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



(Lead) J2EE developer
Nieuwegein
1 juni 2011
(Lead) J2EE developer / Architect

Opleiding:/certificaten
* Sun Certified Web Component Developer (SCWCD) 1.4 (2007)
* Sun Certified Java Programmer (SCJP) 5.0 (2006)
* Java ServerFaces/EGL (CapGemini, 2004)
* Java Programming (Sun, 2003)
* Object Oriented Analysis & Design (CapGemini, 2001)
* VisualAge Generator programming (IBM, 2000)

Methoden
SDM
Tools
CA-IDEAL, ROSCOE
Talen: CA-IDEAL, COBOL, SQL
Databases
DB2 for z/Series v7
Platforms
Windows NT, z/OS, CICS
Kennis & Ervaring

Functies: / Rollen
Functie: / Rol
Ervaring:
Developer
9 jaar
Designer
6 jaar
IT Kennis
Kennis gebied
Ervaring:
RUP
4 jaar
Java
4 jaar
UML
4 jaar
EGL
1 jaar
VisualAge Generator: CSP, visueel programmeren van SmallTalk GUI's
5 jaar
SDM/Waterval
7 jaar
COBOL
5 jaar
Websphere/Rational tooling
3 jaar
Talen: Nederlands
Moedertaal: Engels
Vloeiend
Opleiding:/certificaten
* Sun Certified Web Component Developer (SCWCD) 1.4 (2007)
* Sun Certified Java Programmer (SCJP) 5.0 (2006)
* Java ServerFaces/EGL (CapGemini, 2004)
* Java Programming (Sun, 2003)
* Object Oriented Analysis & Design (CapGemini, 2001)
* VisualAge Generator programming (IBM, 2000)


Software developer/architect ANWB
Tijdens deze periode werkzaam als software architect en Java Enterprise ontwikkelaar voor het ‘Single Signon 2.0’ project van de ANWB. Lars was in deze rol verantwoordelijk voor het opstellen van de software architectuur met betrekking tot de koppeling tussen de bestaande ANWB applicaties en de nieuwe identity provider, het opstellen van interface specificaties op basis van SAML 2.0, het implementeren van de koppeling tussen de bestaande ANWB applicaties en de nieuwe identity provider op basis van Orbeon, XML Pipelines, XSLT en Java (waarbij feitelijk een complete Service Provider implementatie op basis SAML 2.0 is gerealiseerd), het opstellen van de infrastructuur architectuur en het vastleggen van diverse niet-functionele eisen en de daaruit voortvloeiende technische oplossingen. Daarnaast stemde regelmatig af met leveranciers, de klantorganisatie en technisch beheer en bewaakte Lars de kwaliteit van de gekozen technische oplossingen. Ook binnen de ANWB organisatie presentaties gegeven over de gerealiseerde oplossing.
Methoden Tools
Talen
Frameworks/ standaarden
Databases Platforms
Agile, RUP, OOP, AOP Eclipse, MS Office, MS Visio, Subversion, Hudson, Artifactory Java 2 (1.5), SQL, (X)HTML, UML, XML, XPL, XSLT2 Java 5, JEE 5, SOAP over HTTP, TLS/SSL 3.0, WSS, XML Digital Signature, SAML 2.0, X.509, Maven 2, Orbeon, OpenSAML, Apache XML Security MySQL 5.1, Oracle 10g Windows XP, Redhat Enterprise Linux, OSX, Ubuntu Workstation, Apache 2, JBoss 4/5

jun 2010 – nov 2010 Quadrontax
Developer/architect/designer
Tijdens deze periode in eigen beheer de iPad game ‘Quadrontax’ ontwikkeld. Was verantwoordelijk voor planning, design, implementatie, testen en marketing.
Methoden Tools Talen Frameworks Platforms
Agile XCode, Adobe CS3, Poser 8, Particle Illusion Objective-C, HTML, CSS Cocoa Touch, Quartz 2D OSX 10.6, iOS 3 en 4, Debian Lenny

Auditor/reviewer Dutchland Digital B.V.
Tijdens deze periode voor Dutchland Digital een audit/review uitgevoerd op de door hen in opdracht ontwikkelde portfolio manager software. Heeft in deze rol geadviseerd over kwaliteitsaanpassingen en correctie van fouten.
Methoden Tools Talen Frameworks Platforms
Agile Eclipse Java SE, EE Spring, Hibernate OSX 10.6

Software developer/architect Ministerie van VWS
Tijdens deze periode werkzaam als software architect en Java Enterprise ontwikkelaar voor het ‘Regelhulp 3.0’ project van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Lars was in deze rol verantwoordelijk voor het opstellen van de software architectuur met betrekking tot de berichtenverkeer component, het opstellen van interface specificaties, het implementeren van een koppeling met de Overheid Servicebus/Digikoppeling, het opstellen van de infrastructuur architectuur en het vastleggen van diverse niet-functionele eisen. Daarnaast stemde regelmatig af met leveranciers en andere stakeholders in het project, beoordeelde hij offertes en bewaakte Lars de kwaliteit van de gekozen technische oplossingen. Verder in deze rol diverse proof-of- concepts uitgevoerd en migratie software geschreven voor het migreren van de benodigde gegevens uit Regelhulp 2.4. Ook de ontwikkelomgeving voor het projectteam ingericht. Tevens was hij verantwoordelijk voor de technische coördinatie van het inrichten van de OTAP-straat bij de hostingpartij.
Methoden Tools
Talen Frameworks/ standaarden
Databases Platforms
Agile, OOP, AOP Eclipse, Visio, MS Office, Pivotal Tracker, Google Sites, Google Code, Subversion Java 2 (1.6), SQL, (X)HTML, UML, XML Java 6, JEE 5, Wicket, SOAP over HTTP, TLS/SSL 3.0, WSS, XML Digital Signature, SAML 2.0, NORA, DigiD, GBA, PKI-Overheid, OSB, Digikoppeling. X.509 PostgreSQL 8.x, MySQL 5.1 Windows XP, CentOS, Windows Server 2003, OSX, Ubuntu Server, Apache 2, JBoss 4/5

sep 2007 - jul 2008: Lead developer Stichting ICTU

Gemeenschappelijke machtigingen voorziening
Tijdens deze periode was Kandidaat werkzaam als lead developer tijdens de realisatie van een applicatie voor het vastleggen en beheren van machtigingen voor overheidsdiensten. Heeft zich in eerste instantie bezig gehouden met de inrichting van het ontwikkelproces. Was verantwoordelijk voor het opstellen van een gedeelte van de technische architectuur, het opstellen van technische ontwerpen en het implementeren van diverse use cases. Kandidaat heeft in deze periode het continuous integration proces ingericht en geďmplementeerd met behulp van Maven 2 en Continuum. Was daarnaast verantwoordelijk voor het houden van code reviews en het coachen van collega-ontwikkelaars. Kandidaat heeft gedurende deze periode ook diverse proof-of-concepts uitgevoerd om de gekozen architectuur te valideren. Tevens heeft Kandidaat de inrichting en clustering van de ontwikkel -en test-servers verzorgd.

Methoden
RUP, Agile, OOP, AOP
Tools
Eclipse 3.3
Talen: Java 2 (1.6), SQL, (X)HTML, UML, XML
Frameworks
J2EE/JEE (1.5) Spring MVC, Apache Wicket, Spring 2.5, EJB3 (JPA), Toplink Essentials, JUnit 4, Maven 2, Continuum, Acegi Security, JAX-WS 2.1, Log4J, Hibernate 3, A-Select, EasyMock, Sequoia, Spring-WS
Databases
MySQL 5.0
Platforms
Linux (Ubuntu, Debian), Tomcat 6.0, Apache 2
Alyssar B.V.

apr 2007 - aug 2007: Lead developer LogicaCMG

Elektronische beursvloer applicatie
Gedurende deze periode was Kandidaat werkzaam als lead developer. Kandidaat werd vanwege eerder geleverde prestaties teruggevraagd door zijn voormalig werkgever. Was in deze rol verantwoordelijk voor de architectuur, het design en de implementatie van een elektronische beursvloer applicatie ten behoeve van co-assurantie. Was verantwoordelijk voor het uitwerken van het security model m.b.v. Acegi en views in de database. Daarnaast heeft hij de rapportage functionaliteit binnen de applicatie ontwikkeld en heeft hij de performance van de complexe zoekfuncties significant verbeterd. Ook stuurde hij tijdens deze periode junior ontwikkelaars aan.

Methoden
RUP
Tools
Rational Tooling (RSA, ClearCase, ClearQuest, Requisite Pro)
Talen: Java 2 (1.4), SQL, (X)HTML, UML, XML
Frameworks
J2EE (1.4) Java ServerFaces (MyFaces), Tomahawk, Facelets, Spring, Hibernate, JUnit, EasyMock, Maven, CruiseControl, Acegi
Databases
Oracle 10g
Platforms
Windows XP, Websphere 6.0 en 6.1, Tomcat
Ca:rričre Overzicht
LogicaCMG

jan 2006 - mrt 2007: Systeemontwikkelaar VNAB

Elektronische beursvloer applicatie
Gedurende deze periode was Kandidaat werkzaam als Java developer. Was in deze rol verantwoordelijk voor de architectuur, het design en de implementatie van een elektronische beursvloer applicatie ten behoeve van co-assurantie. Heeft de gehele user interface uitgedacht en opgezet met behulp van JavaServer Faces en Facelets. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het design en implementatie van de onderhandelingsfunctionaliteit van de applicatie, alsook de mapping van het domeinmodel op de database met behulp van Hibernate, het inrichten van een workflow -en servicelaag met behulp van Spring en het realiseren van een continu build proces.
Ook stuurde hij tijdens dit project junior ontwikkelaars aan en gaf hij trainingen/coaching op het gebied van JavaServer Faces en Facelets.

Methoden
RUP
Tools
Rational Tooling (RSA, ClearCase, ClearQuest, Requisite Pro)
Talen: Java 2 (1.4), SQL, HTML, UML
Frameworks
J2EE (1.4) Java ServerFaces (MyFaces), Tomahawk, Facelets, Spring, Hibernate, JUnit, EasyMock, Maven, CruiseControl, XDoclet
Databases
Oracle 10g, MySql
Platforms
Windows XP, Websphere 6.0 en 6.1, Tomcat
Ca:rričre Overzicht
LogicaCMG

nov 2005 - dec 2005: Systeemontwikkelaar Allianz Nederland

Hypotheekofferte applicatie/ Software Architectuur EGL
Gedurende deze periode was Kandidaat werkzaam als VisualAge Generator ontwikkelaar. Kandidaat werd door zijn voormalig werkgever teruggevraagd voor het uitvoeren van deze opdracht.
Kandidaat was in deze rol verantwoordelijk voor de succesvolle implementatie van gewijzigde rentestructuren van geldverstrekkers en het herstructureren van de uitkering van provisie aan tussenpersonen.
Daarnaast werd in deze periode een project uitgevoerd om te bepalen of de gehanteerde softwarearchitectuur van VisualAge Generator applicaties als basis kon dienen voor de softwarearchitectuur van EGL-applicaties.
Tijdens dit project was Kandidaat verantwoordelijk voor de succesvolle proefmigratie van twee applicaties van CSP naar EGL en gaf samen met de betrokken architect demonstraties van de gebruikte tools en taal aan medewerkers van Allianz.

Methoden
SDM
Tools
CICS Transaction Gateway, ROSCOE , WSAD, Websphere Developer for z/Series 6.0.1, VisualAge Generator for SmallTalk 4.5.3
Talen: COBOL, CSP, EGL, Java, SmallTalk GUI (visueel), SQL, UML
Frameworks
Java ServerFaces
Databases
DB2 UDB v8, DB2 for z/Series v7
Platforms
Windows NT/XP, z/OS, CICS, Websphere 5.1/6.0
Allianz Nederland

okt 2004 - okt 2005: Systeemontwikkelaar Financiële sector

Proof-of-concept JSF/EGL
Kandidaat was verantwoordelijk voor de migratie van code van CSP naar EGL en nieuwbouw van een presentatielaag in JSF.
De door hem uitgevoerde werkzaamheden resulteerden in een positief advies voor EGL/JSF als opvolger van VisualAge Generator.

Tools
CICS Transaction Gateway, Websphere Studio Enterprise Developer 5.1.2, VisualAge Generator for SmallTalk 4.5.3, ROSCOE,
Talen: COBOL, CSP, EGL, HTML, Java, SQL.
Frameworks
Java ServerFaces
Databases
DB2 UDB v8, DB2 for z/Series v7
Platforms
Windows NT/XP, z/OS, CICS, Websphere 5.1


jan 2001 - okt 2005: Systeemontwikkelaar, ontwerper Financiële sector

Nieuwbouw en onderhoud VisualAge Generator applicaties
Tijdens deze periode was Kandidaat verantwoordelijk voor nieuwbouw en onderhoud van diverse applicaties en heeft hij datamigraties uitgevoerd van klant- en claimgegevens.
Naast vaktechnische kennis heeft Kandidaat kennis opgebouwd op het gebied van levensverzekeringen en hypotheken.

Methoden
SDM, drie-lagen model
Tools
VisualAge Generator for SmallTalk 3.1/4.5, ROSCOE
Talen: COBOL, CSP, SmallTalk GUI (visueel), SQL
Databases
DB2 for z/Series v7
Platforms
Windows NT, z/OS, CICS

okt 1998 - dec 2000: Systeemontwikkelaar, ontwerper Financiële sector

Onderhoud CA-IDEAL applicaties
Gedurende deze periode was Kandidaat werkzaam als technisch ontwerper en programmeur. Betrokken applicaties waren onder andere een debiteurenadministratie en medewerkeradministratie.
Heeft 3270-applicaties op het mainframe ontwikkeld m.b.v. CA-IDEAL, COBOL en SQL.