No Title
cv: 5802 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Sr. Java developer
Lelystad
01-02-2010
Java software ontwikkeling

JavaONE conferentie (San Francisco): 2003, 2007 en 2008

1999-2003
HBO, Onderzoekende Information Engineer ( Institute for Information Engineering, Almere )


http://www.linkedin.com/in/ronnilin

Interesses: JEE, AspectJ, OSGi, Wicket, JavaServerFaces, Struts2, Struts, Spring, JPA(hibernate, toplink, DataNucleus), JBoss Drools

Algemene IT kennis :
Talen: Java
Tools: WSAD, Eclipse, Netbeans en verschillende Rational tools,,Maven2
Operating Systems:Windows XP/w2k/NT/98/95/3.11, Linux Ubuntu, Mac OS X, Dos
Databases: Oracle, MySql, Sybase
Applicatieservers: Tomcat, Websphere, Oracle AS, JRun, BEA WebLogic
Web technologie: XML (DOM, SAX), XSLT, HTML, XHTML, JavaScript, CSS
Methodieken: RUP, SCRUM, UML

Periode: okt 2009 – jan 2010
Rol: Senior Java Developer
Opdrachtgever: IBanx HSE te Amsterdam
Technologie: Wicket, JBoss Drools,JPA, Spring, Hibernate, Plexus, Maven2, Subversion
Als insteek was het upgraden van de technologie waarmee applicatie worden gebouwd bij het bedrijf. Mijn opdracht luide in eerste instantie het opzetten van een proof of concept voor de UI met behulp van Wicket. Gaande weg heb ik verschillende POC’s gedaan die relevant waren. Als lijdraad was het scheiden van technologie en businesslogica. Hierbij nam JBoss Drools een prominente rol in.

Periode: juni 2004 – sept 2009

Rol: Ontwikkelaar/Technical Lead
Opdrachtgever: ISC / vtsPN (een politie organisatie)
Technologie: eclipse, maven2, oracle db, oracle toplink, hibernate,spring wsad, xde, rational clearcase, rational clearquest, j2ee, struts, jdo, html, javascript, AJAX
Omdat ik nu voldoende kennis van het ontwerpen en ontwikkelen van applicaties in een enterprise omgeving heb opgedaan word ik nu ingezet om oplossingen aan te dragen voor de complexere vraagstukken. Hierbij valt te denken aan optimaliseren van de performance of het mogelijk maken van eisen die op het eerste gezicht niet kunnen worden ingevuld. Daarnaast werk ik natuurlijk ook mee aan de verschillende projecten.

Periode: juni 2008- sept 2009

Rol: Senior Java Ontwikkelaar
Opdrachtgever: vtsPN
Technologie: eclipse, maven2, oracle db, spring, jms, hibernate, j2ee, struts, html, javascript, ajax
Als vervanger voor het welbekende systeem om bekeuringen te verwerken, TOBIAS genaamd, is een applicatie genaamd TransactieModule. Ik ben later bij het project binnen gekomen toen het min of meer functioneel klaar was. Het systeem was al enkele jaren in ontwikkeling en er waren door de jaren heen rapporten geschreven die verbeter punten bevatten. Mijn taak was het oppakken van de punten en deze analyseren op complexiteit, impact en mogelijke oplossingsrichtingen. Voor sommigen onderdelen heb ik ook oplossingen ontwikkeld.

Periode: 2008-mei 2008

Rol: Senior Java Ontwikkelaar
Opdrachtgever: vtsPN
Technologie: eclipse, maven2, sybase, cvs, j2ee, struts, html, javascript, ajax
In het politie domein werken er verschillende korpsen met de applicatie Xpol. Dit is een terminal gebaseerde applicatie in een unix omgeving. Om de gebruiker tegemoet te komen is een intranet webapplicatie ontwikkeld, AvI genaamd, die als een module wordt gebruikt om aangiftes op te voeren in het systeem. De uitdaging zit in het feit dat het een module betreft van een groter geheel genaamd BVH (BasisVoorzieningHandhaving). Mijn rol was het opleveren van functionaliteit en vinden van technische oplossingen.

Periode: 2006-2007

Rol: Senior Java Ontwikkelaar
Opdrachtgever: vtsPN
Technologie: eclipse, maven, oracle db, oracle toplink, rational clearcase, rational clearquest, j2ee, struts, html, javascript, ajax
Voor het verzamelen en analyseren van digitale communicatie is DCS, digisporen, ontwikkeld. Hierbij was de omvang en complexiteit van de data waarmee de applicatie moet werken de grootste uitdaging. Mijn taak was het zorgen voor de performance en reactie snelheid.

Periode: 2004 – 2006

Rol: Ontwikkelaar/coach
Opdrachtgever: ISC
Technologie: eclipse, maven, oracle db, oracle toplink, wsad, xde, rational clearcase, rational clearquest, j2ee, struts, html, javascript, ajax
Als vervanging voor het oude regionale VOS systeem, een wapenvergunningen beheer systeem, is een landelijke wapenvergunningen systeem ontwikkelt. Dit project wordt VERONA genoemd. Op grond van de ervaring het framewerk dat tijdens het vorige project was gebouwd is in een record tijd een applicatie ontwikkeld waar de medewerker bijzondere wetten graag mee werken. Mijn kennis kennis over het ontwikkelen van applicatie op dergelijke schaal en met de verschillende technische oplossingen werd zeer gewaardeerd.

Periode: mei 2004 - juni 2004

Rol: Java software consultant
Opdrachtgever: Diverse
Technologie: spring, acegy security, axis, bpel, xdoclet
In deze korte periode heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met spring en andere relevante technologies. Dit is gebeurt in de vorm van een audit en een korte opdracht waarbij ik heb geholpen bij het opzetten van een bieding om een opdracht binnen te halen. Daarnaast heb ik ook gewerkt aan het beheren van een applicatie dat in huis was ontwikkeld voor een school om de voortgang van leerlingen te volgen.

Periode: 2003-2004

Rol: Ontwikkelaar/coach
Opdrachtgever: ISC
Technologie: eclipse, oracle db (+vpd), oracle toplink, wsad, xde, rational clearcase, rational clearquest, j2ee, struts, jdo, html, javascript
Ter ondersteuning en vervanging van verschillende applicatie bij de Nederlandse politie moest een fundering worden gebouwd die voor een homogene applicatie portfolio zou moeten zorgen. Dit werd PSO2 gedoopt. Al snel bleek er politiek de wens te ontstaan om sneller applicaties op te leveren.
Doordat ik mede verantwoordelijk was voor het framewerk dat het mogelijk zou moeten maken, moest ik vaak nieuw medewerkers wegwijs maken in de toegepaste designpatterns en de componenten stack die gebruikt werd.


Periode: jan 2002 - maart 2003

Rol: Ontwikkelaar
Opdrachtgever: NPOL
Technologie: Silverstream, Sybase, Design Patterns, Java
Samen met een aantal zeer enthousiaste designers en ontwikkelaars gewerkt aan een applicatie die recherche- / opsporingswerkzaamheden zouden ondersteunen. Dit was zeer omvangrijk en heeft tot vele 'lessons learned' momenten geleid. Door het ontbreken van politiek draagvlak is het project dan ook gestrand.

Periode: dec 2001 - jan 2002

Rol: Ondersteuning projectmanagement
Opdrachtgever: NPOL
Technologie: Microsoft Project
Ondersteuning van projectmanager met het controleren van projectplannen. Dit hield voornamelijk het analyseren van tijdverantwoording in.

Periode: 1990-1999
Rol: Ontwikkelaar / Tester
Opdrachtgever: C-Lin Software
Technologie: borland c++
Een bedrijf gespecialiseerd in het maken van pos-systemen voor de chinese-horeca. Volledige in eigen ontwikkeling en exploitatie.