No Title
cv: 6968 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Java Freelance Developer / PL-SQL Developer

20-2-2010
Java J2EE PL-SQL

Samenvatting
Als beide een Java J2EE en Oracle PL-SQL ontwikkelaar heb ik met groot succes gewerkt voor een mengsel van klanten gewerkt zoals banken, overheid, verzekering en de openbare sector in beide analist en ontwikkeling opdrachten.

Ik probeer mezelf voortdurend bewust te houden van de nieuwste technologieën en voor deze reden heb ik goede kennis van Struts, JSF en Spring kaders. Ik ben ook op de hoogte van de meeste Java en web technologieën.

Geschiedenis toont dat ik werk met met nieuwe ontwikkeling teams en dat ik positieve relaties heb gemaakt met collega's en evenals met klanten terwijl altijd professioneel blijf.

Op dit moment ben ik op zoek naar mijn volgende opdracht. Ik werk goed onder druk en geniet van uitdagende opdrachten. Ik werk graag met ontwikkelings opdrachten maar geniet ook geniet van het werken met klanten, het analyseren en ontwerpen van software systemen, planning en het trainen van junior ontwikkelaars.

Talen: Sinds ik drie jaar geleden ben verhuisd naar Nederland heb ik geleerd om Nederlands te spreken. Ik ben nog niet vloeiend maar ik spreek genoeg dat ik met succes heb gewerkt in een Nederlands sprekende omgeving en ik heb geen probleem om met Nederlandse documenten te werken. Ik spreek ook een beetje Italiaans en basis Frans.

Onderwijs

Honors Degree IT & Computing : (Open University)
Diploma in Computing: (Open University)


Vaardigheden: (Deskundig, Goed, Basis)
Java Java J2EE Deskundig
Java SE Deskundig
JSP Deskundig
Servlets Deskundig
JDBC Deskundig
Tag libraries Deskundig
POJO Deskundig
POI Goed
Jasper Reports Goed
Hibernate Basis
Junit Basis
BC4J Goed
Front End XML Goed
JavaScript JS Goed
CSS Deskundig
Html Deskundig
AJAX Basis
Moo tools Basis
JOX (Java Objects XML) Goed
Adobe Fles Goed
PrettyFaces Basis
Rich Faces Basis
Facelets Basis


Databases
SQL Deskundig
Oracle 10g Goed
PL-SQL Goed
SQLServer Goed
T-SQL Basis
MySQL Deskundig

Kaders en Methodologieën
Agile Development Goed
Spring Goed
Struts Deskundig
MVC Goed
JSF Goed
Scrum Goed

Servers
Websphere Basis
Tomcat Deskundig
Jboss Basis
OC4J

Ontwikkeling omgeving
Eclipse Goed
RAD7 Goed
JBuilde Goed
Jdeveloper Goed
PL-SQL Developer Goed
Toad Goed
ANT Basis
CVS Goed
Maven Basis
SVN Goed
Tortoise Goed


Hobbies
Italian, Dutch en French talen cursus
Scuba Duiken
Olieverf schilderijen


Werk Geschiedenis
November 2009 - Nu (ABN Amro - Java J2EE /MySQL Ontwikkelaar)
Met mijn vierde rol met een bank en mijn tweede rol met een Nederlands gesproken team in een Agile Scrum omgeving Ik was verantwoordelijk voor het onderhouding en ontwikkeling van veschillende Java J2ee web applicaties dat heb gubruik gemaakt van het Spring en JSF kaders. Het front end was samengestelled uit Adobe Fles, Rich Faces, Facelets en Prettyfaces. Met dit rol ik had gewerkt als beide een Java en MySQL ontwikkelaar.
Vaardigheden: Java, J2EE, Spring, JSF, SVN Tortoise, Adobe Flex, Rich Faces, Pretty Faes. MySQL, Tomcat, Eclipse, Agile, Scrum, Junit, Hibernate, Facelets

Juli 2009 - Oktober 2009 (Groeinet Java Struts ontwikkelaar)
Met deze opdracht heb ik ervaring opgedaan met het werken in een 100% Nederlands sprekende omgeving. Ik heb een Java applicatie met Struts en Oracle PL-SQL ontwikkeld. De applicatie is gemaakt voor een bedrijf in Gas en Stroom. Deze opdracht vereist kennis met een hoog aantal vaardigheden in beide Front en Back End technologieën. Omdat zoveel verschillende vaardigheden nodig waren, en omdat ik geen ervaring had met sommigen technologieen, heb ik deze met goed succes geleerd zonder vertraging aan het uiterste termijn.
Vaardigheden: Java J2EE, Struts, AJAX, Oracle PL-SQL, Toad, OC4J, BC4J,ANT, CVS, Tag Libraries, JavaScript, CSS, HTML,BC4J,XML,JasperReports,Moo tools, JOX (Java objects XML)

Januari 2009 - Maart (ING Card - Postbank Kredit Migratie Java/PL-SQL)
In deze rol, als beide Java en PL-SQL ontwikkelaar heb ik met succes dit dringende en belangrijke project twee weken vroeger geproduceerd dan vereist was. Mijn baas heeft me gebeld om te vertellen dat deze applicatie met succes was gebruikt en zonder enkel probleem het data produceerd die nodig is voor nieuwe credit kaarten na de fusie van ING Card en Postbank. Een reden waarom geen enkel probleem is voorgekomen was omdat ik automatisch regressie testen had gebruikt voor alle code.
Vaardigheden: Oracle 9/10g, PL-SQL, PLSQL Developer, Toad, Java SE, Eclipse.

Feburari 2006 - November 2008 (ING Bank Nederland)
Ik was een van een groep of Java en Database ontwikkelaars werken om een grote en technisch Krediet risico applicatie. Met dit opdracht was ik bezig met de vertallen van de Business Analysts eisen tot een technicus ontwerp dat ik ook ontwikkeld. Vermogen van individueel ontwikkelaars was gecontroleerd bij de werkgevers en ik altijd bleef een van de best. Dit opdracht was voor drie maand maar ik had een verlenging tot bijna twee jaar. Uiteindelijk dit opdracht kwam tot een eind omdat ING wilde alle freelancers vervangen met mensen in vast dienst.
Vaardigheden: Java J2EE, JSP, Servlets, Pojo, Junit, PairProgramming, Scrum, Agile, CustomTags, XML, JavaScript, CSS, Html, Eclipse, Rad7, CVS, Spring, SQL ANSII.

November 2005 - Februari 2006 (ESA Project)
Ik was gevraagt bij het beheersen team te verlaat het VK en herstel een project met veel problemen naar het European Space Agency (ESA/ESTEC). Na nog twee dagen was ik naar Nederland gestuurd en ik bleef hier voor het volgende drie maanden werken naast het klant tervijl mijn baas en beheersen team bleven in het VK kantoor. Na een kort tijd ik had veranderd hoe het applicatie was ontwikkeld zodat wij nu had een scrum ontwikkeling cyclus gebruikt. Het gebruik van Scrum opgelost het probleem van steeds verandering eisen van de klant waarbij geen code wordt klaar omdat elke keer alles van de eisen warven ontwikkeld, nieuw eisen bestaat. Met scrum klein stukjes op code waarven klaar en steeds opgesteld, voor nieuw eisen bestaat. Na mijn tijd in Nederlands was het applicatie ontwikkeld en het klant was blij met mijn vermogen en ook met ons bedrijf.

Bij het begin van dit opdracht was ik verantwoordelijk voor het planning, bespreken met de klanten, ontwikkeling beide Java en Oracle PL-SQL code en het opstellen van elk nieuw versie van de applicatie. Na het einde van dit opdracht was ik ook verantwoordelijk voor een junior ontwikkelaar wie it opgeleid en voor wie, ik, zijn opdrachten gepland.
Vaardigheden: Java J2EE, JSP, Servlets, Pojo, Oracle, PL-SQL, Websphere, Struts, TagLibraries, JasperReports, JavaMail, Functional Analysis, Technical Designs, Hibernate, Ant, CSS, Html, JavaScript, Ant, XML, Eclipse, Toad, CVS.


Januari 2004 - November 2005 (2006 ook ESA Project) (Sapienza)
Dit was een interessante en moelijke uitdaging als aviseur. Ik ontmoette niet alleen vaak klanten om eisen te bespreken voor de applicaties, maar ontwikkelde ook Java en Oracle PL-SQL code en teste nieuwe technologieën voor gebruik bij ons bedrijf, voor nieuwe en alle bestaande applicaties. Voor deze opdracht deed ik vaak functional analysis en techische documentatie. Mijn tijd ontwikkelde ik de meeste tijd applicaties in het Java Struts kader en Oracle databases.
Vaardigheden: Java J2EE, JSP, Servlets, Pojo, Oracle, PL-SQL, Websphere, Struts, TagLibraries, JasperReports, JavaMail, Functional Analysis, Technical Designs, Hibernate, Ant, CSS, Html, JavaScript, Ant, XML, Eclipse, Toad, CVS.

Januari 2003 - Januari 2004 (4th Contact - Message Labs Group)
Voor deze opdracht heb ik veel werk gedaan met SQL scripts en T-SQL voor een Java en MS SQL Server applicatie. Rond de helft van de tijd werkte ik als Java ontwikkelaar en de andere helft als Java ontwikkelaar. De applicatie was gebruikt bij veel mensen en het was van hoogte belang dat alle code was ontwikkeld om zo spoedig mogelijk te werken.
Vaardigheden: SQL, T-SQL, SQLServer, Java, J2EE, JSP, Servlets, Pojo, HTML, CSS, JavaScript.

Augustus 2001 - Januari 2003 (CGI)
Ik was gehuurd om een groep van MS Access applicaties te ondersteunen en ontwikkelen. Ik werd een paar keer per week naar klanten gestuurd voor Functioneel analyse en on-site onderhouding van deze applicaties. Op kantoor produceerde ik technische ontwerpen, ontwikkelde nieuwe applicaties en functionaliteit voor bestaande applicaties, deed het testen en nadat ik terug ging naar de klant, stond ik klaar voor de nieuwe versie van de applicatie.

Na werken met MS Access applicaties ik begon werken als een Java ontwikkelaar te produceer een verzerkering applicatie voor Barclays Bank. Dit opdracht was van grote belang voor dit klant en ik werkte vaak om de weekend en tot laat in de avond zodat het applicatie was klaar.
Vaardigheden: SQL, PL-SQL, Oracle, TOAD, Java, J2EE, JSP, Servlets, Pojo, HTML, CSS, JavaScript, XML, CVS, Struts, TagLibraries, XSLT, Pojo, POI, Functional Analysis, Technical Designs, MS ACCESS.

Oktober 1997 - Augustus 2001 (Royal Mail)
Ik ontwerpte en ontwikkelde een order processing applicatie, een helpdesk applicatie voor het beheersen van klachten van de klanten en een applicatie voor orde verwerking. Ik was ook verantwoordelijk voor het onderhouden van andere applicaties die al bestonden binnen van het bedrijf.
Vaardigheden: MS ACCESS, SQL, VBA, AS400, Functional Design, Technical Design.