No Title
cv: 7130 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Java/J2EE developer/ontwerper

per direct
Java/J2Ee opdracht

Informatie Technologie en Systemen (Elektronica), TUDelft
UNIX, deel II (11-1999)
C++ (3-2000)
OO analysis & design
DBDM,Database Design using ERD (11-2003)
Advances Java Programming (12-2004)
O Analisys and Design with UML (9-2006)
IMS Advanced (4-2007)
Enterprise Java Architectuur (4-2007)
Communicatieve vaardigheden
SPI
QA
UML

Programmeer talen:
awk
Bourne shell
C
C++
SQL
XML
HTML
JSP
Javascript
Java

Methoden en technieken:
J2EE
UML
Agile Scrum
Spring
Hibernate
JUnit
Struts
JAXB
JAX-WS

Tools:
Bea Weblogic AS en WLSS
Enterprise Architect
Tomcat
CruiseControl
CVS
SVN
Eclipse
NetBeans

Databases:
Informix
Oracle
Progress
MySql

Operating systemen:
Unix
Linux
Windows

Protocollen
FTP
HTTP
SOAP
IMS
SIP
SMS
TCP/IP
UDP
XML-RPC
IPC
X.25

10-2009 ,QBuzz
Voor de busmaatschappij QBuzz moest een interfacecomponent gebouwd worden voor gegevensuitwisseling met OVReisinformatie. De interface-component moet reis- en tariefinformatie uit het planningspakket van Qbuzz verwerken en converteren naar een door OVReisinformatie gespecificeerd formaat. Mijn werkzaamheden bestonden uit het ontwerpen en implementeren van de interfacecomponent.

01-2008 t/m 07-2009, ICTU programma e-inspecties.
Voor de ICTU programma e-inspecties gewerkt aan de gemeenschappelijke inspectieruimte (GIR). De gemeenschappelijke inspectieruimte is een webapplicatie waar inspecteurs individueel of in groepsverband hun bevindingen en waarnemingen opgedaan tijdens een inspectie kunnen opvoeren. Hierna is het mogelijk om de inspectie verder te werken met overtredingen, conclusies. Als slot is het ook mogelijk om een inspectierapport te genereren. Mijnvoornaamste  werkzaamheden betroffen onder andere het uitwerken van wijzigingsvoorstellen op bestaande functionaliteit of het uitbreiden van de applicatie met nieuwe functionaliteit. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het plannen en bijhouden van de werkzaamheden van het ontwikkelteam.
 
03-2007 t/m 12-2007, ICT Solutions
Voor de vervanging van het huidige 0800-090x platform is er door ICT een nieuwe Service Delivery Platform (SDP) ontworpen. Het nieuwe platform is gebaseerd op IMS (IP Multimedia Subsystems) en SIP (Session Initiation Protocol). Ons projectteam heeft een (uitgebreide) proof of concept SDP ontwikkeld waarmee de haalbaarheid en de mogelijkheden van het nieuwe platform zijn bewezen. Mijn werkzaamheden binnen het team omvatte het ontwikkelen van software voor de runtime (service enabling) omgeving van het platform, het schrijven van een proces document voor demigratie van het oude platform naar het nieuwe platform en het schrijven van een high level design document voor de benodigde toolling tijdens de migratie.
 
09-2006 t/m 02-2007, Intraffic.
Voor ProRail - klant van Intraffic - moest een nieuwe configuratie tool gebouwd worden voor de BEA MessageQ applicatie als vervanging van hun bestaande onoverzichtelijk en moeilijk onderhoudbaar configuratie toolling. Er is gekozen voor een  J2EE applicatie dat gebaseerd is op de ICT ServerFramework. De gehele applicatie bestaat uit een fat client, een serverdeel en een RDB database. Mijn voornaamste werkzaamheden betroffen het ontwerpen en implementeren van de business logica voor het serverdeel.
 
03-2006 t/m 08-2006, Intraffic.
De Adviesdienst Verkeer en Vervoer van de Ministerie van Verkeer en Waterstaat beschikt over een blokkade detectie systeem  voor het verkeer op de snelwegen genaamd BlokkadeDetector. Het systeem bevatte een aantal PR’en die moesten worden opgelost. De PR’en bestonden uit een aantal software, systeem (Linux) en documentatie gerelateerde tekortkomingen. Mijn voornaamste taak binnen het team was het oplossen van de software gerelateerde PR’en en aanpassen van de documentatie.
 
09-2005 t/m 02-2006, Intraffic.
Voor ProRail - klant van Intraffic - moest een nieuwe configuratie tool gebouwd worden voor de BEA MessageQ applicatie als vervanging van hun bestaande configuratie toolling. Voor de interface specificaties van de nieuwe tool heb ik een input en een output interface requirements documenten geschreven. Daarnaast heb ik voor het VIP21 projectteam, dat verantwoordelijk is voor het clusteren van de systemen van ProRail een aantal documenten (IHL en SVD) aangepast.
 
06-2005 t/m 08-2005, ICT Solutions
Het FollowMe Demonstartor project is een IMS redirect applicatie waarmee een gebruiker kan aangeven waar, wanneer en hoe hij of zij bereikbaar wil zijn. Het project was opgedeeld in een aantal increments, samen met de leden uit het project team hebben wij de eerste twee increments geïmplementeerd.
 
12-2002 t/m 05-2005, KPN.
Voor de migratie bij KPN IVMS van hun oude SCO UNIX systemen naar SUN Solaris zijn er  verscheidene SCO Unix services naar SUN Solaris services gemigreerd. Naast de migratie is er ook mee gewerkt aan het implementeren van nieuwe services en het aanpassen van bestaande services.
 
10-2002 t/m 11-2002, ICT Solutions.
Het implementeren in Java van de KAR (Korte Afstand Radio) protocol stack. Het KAR protocol dient als communicatieprotocol tussen een openbaarvervoer-voertuig en een vast object, zoals een haltepaal of een OV- centrale.
 
07-2002 t/m 08-2002, KPN
Als lid van een imapct analyse team heb ik meegewerkt aan het onderzoek van een migratie van een Voice Response Systeem. Mijn voornaamste taak was het onderzoeken van de bestaande te migreren software en de eventuele nieuwe Service Creatie Tools van enkele mogelijke leveranciers van Voice response Systemen.
 
08-1999 t/m 11-2001, KPN.
KPN VAS (Value Added Services) is een afdeling binnen KPN waar voice response  services worden ontwikkeld. Mijn werkzaam heden binnen KPN VAS was het ontwikkelen van voice response services voor KPN Mobile.
 
07-2002 t/m 08-1999, PBS.
Voor het configureren van PBX’en maakt Phillips Bussiness Communications gebruik van twee applicaties namelijk de SysManager en Supervisor. Het was mijn taak om het netwerk performance van het netwerk met de twee verschillende programma’s te testen in verschillende netwerk configuraties.