No Title
cv: 7974 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Projectmanager / kwaliteitsmanager
Rotterdam
11-10-2010
Nieuwe opdracht

Profielschets: Klant- en resultaatgerichte enthousiaste teamspeler met breedte en diepte kennis. Komt snel met pragmatische en passende oplossingen.

Opleidingen:
1991-1993 Master of Business Administration, Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam.
1985-1991 Drs. Wiskunde, te Rijksuniversiteit Leiden.

Cursussen
Total Quality Management, Interne Auditing, Projectmanagement, ITIL, Inleiding Telecom, Administratieve Organisatie, SDW, Wet Bescherming Persoonsgegevens.



Talenkennis: Kennis van Nederlands en Engels vloeiend, Duits goed, Frans matig.

Methoden en Technieken
Ervaring: met het ontwikkelen en implementeren van:
- (kwaliteit) management systemen, ISO certificaten,
- projectmanagement methoden (o.a. Prince2), en beheersinstrumenten
- kwaliteitsborging in (ICT) projecten,
- Business Balanced Scorecard.
Kennis van Capability Maturity Model en ITIL.


Ervaringsoverzicht:
Veel ervaring met het analyseren, verbeteren, vastleggen, implementeren en monitoren van bedrijfsprocessen (ISO9001) en projectmanagement.

Daarnaast ook ervaring als interim manager, IT security manager (ISO27001) en kennis van: business balanced scorecard, kennismanagement, IT, telecom, workflow management, informatiemanagement, pakketselectie, facilitair management, computer simulatie en training.

Werkomgevingen: system integrators, telecombedrijven, banken, facilitair management bedrijven, verzekeraars, ministeries, gemeenten, publieke dienstverleners, detail- en groothandel, detacheringkantoor en advocatenkantoren.

Werkervaring:
Merkenrechtbureau EN, 2003 - Heden
Opdrachten: Optimaliseer de bedrijfsprocessen, IT en diensten.

Rollen: Interim manager, consultant, kwaliteitsmanager.

Resultaten: Op vele fronten zijn de werkprocessen van dit advocatenkantoor gedigitaliseerd en daardoor verbeterd met behulp van ICT. Natuurlijk vormt binnen dit bedrijf informatieverwerking een heel belangrijke rol. Wijzigingen in de wetgeving, nieuwe ontwikkelingen in de markt en technologische innovatie leiden continu tot het verder verbeteren van de ICT en de werkwijze (bedrijfsprocessen).
Belangrijk is de implementatie en het beheer van het WorkFlow Management (WFM) systeem. De werkprocessen zijn met de medewerkers geanalyseerd en in het WFM systeem geïmplementeerd.

Daarnaast zijn vele andere ICT verbeteringen doorgevoerd zoals de herinrichting van het netwerk, migratie naar Windows 2000, zorgen voor interfaces tussen de systemen, herinrichting van het boekhoudsysteem, laten ontwikkelen van maatwerk systemen en het laten installeren van nieuwe hardware. Dit impliceert het onderhouden van contacten met alle ICT leveranciers en ontwikkelaars en het aansturen van 3 medewerkers ICT en administratie.

Sodexo, januari - juli 2010
Opdrachten: 1. Integreer het management systeem van KPN Facilitair Management in het management systeem van Sodexo Altys. 2. Ontwikkel een optimale projectmanagement methode voor Sodexo Altys.

Rollen: Consultant, project management, consultant kwaliteit.

Resultaten: 1. De management systemen zijn geïntegreerd, waarbij de nadruk lag op de nieuwe en aangepaste primaire processen die de samenwerking met KPN betroffen. 2.De ontwikkelde projectmanagement methode is gebaseerd op de methode van de 3 grootste accounts van Sodexo Altys: Shell, KLM en KPN, en op de methode Prince2. Het resultaat is gepresenteerd aan het management van Sodexo Altys en omarmd als de uniforme PM methode.

KPN, oktober 2008 - december 2009
Opdrachten: het behalen van een gecombineerd ISO 9001 en 27001 certificaat in juli 2009, en daarna de functie van procesmanager en Operational Security manager vervullen (OSM). Het certificaat is met goed resultaat behaald. Daarnaast vielen ook de SOx controls, crisis management (pandemie) en het vergunningen beleid onder de verantwoordelijkheden van de procesmanager/OSM.

Rollen: Project manager, consultant, proces manager, security manager.

Resultaten: Uniek is dat er geen 'papier is geproduceerd' maar dat het management systeem via intranet ontsloten is, waardoor alle medewerkers er bij de uitvoering van de werkzaamheden vanaf de eigen werkplek gebruikt van maken. Nieuw ontwikkelde e-manuals maken het leren van informatie systemen (e-learning) erg laagdrempelig.

De werkprocessen van de afdeling KPN W&O RES Facilitair Management zijn in nauwe samenwerking met de medewerkers geanalyseerd, geoptimaliseerd, beschreven en vastgelegd. Als gevolg van 2 reorganisaties vormde dit traject een middel om te komen tot het stroomlijnen van de nieuwe organisatie. Expliciet is veel aandacht besteed aan aspecten als interfaces tussen de systemen, document management en kennismanagement.

Boskalis, oktober 2009
Opdracht: Beschrijf op heldere wijze het ambitieuze en grootschalige VENTURI progamma van Boskalis. In het kader van Europese subsidie had Boskalis behoefte aan een heldere beschrijving van het complexe ICT programma dat Boskalis wereldwijd aan het uitrollen is. Op alle fronten van de ICT vonden gelijktijdig complexe projecten plaats, voortkomend uit een innovatieve gedachte.

Rol: Business Consultant.

Resultaat: Er is een heldere beschrijving van het complexe ICT programma dat Boskalis wereldwijd aan uitrolt gemaakt, waarna een succesvolle indiening is gedaan.

Robeco Rotterdam, maart - juli 2008
Opdrachten: Ontwikkel en implementeer een kwaliteitssysteem voor het borgen van het resultaat van alle ICT projecten die worden uitgevoerd bij Robeco Direct, op basis van de projectmanagement methode Prince2. Voer een Review uit op de cruciale en strategische projecten, rapporteer hierover naar de Program Board, de directie van Robeco Direct en de opdrachtgever.

Rollen: Consultant, auditor.

Resultaten: Het kwaliteitssysteem is goed ontvangen en geïmplementeerd en overgedragen naar de organisatie. De meeste aanbevelingen uit de Project Review Rapportages zijn over genomen door de projectmanagers van de projecten. Tevens is zorg gedragen voor de digitale ontsluiting van het kwaliteitssysteem, de werkprocessen en de hulpmiddelen.

Advocatenkantoor Groenenveld en Partners, 2003
Opdracht: Identificeer de noodzakelijke proces- en gegevens opslag verbeteringen met betrekking tot de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Samen met de organisatie zijn de processen geanalyseerd en verbeteringen voorgesteld.

Rol: Consultant.

Resultaat: De noodzakelijke proces- en gegevens opslag verbeteringen met betrekking tot de Wet Bescherming Persoonsgegevens zijn geïdentificeerd en verbeteringen zijn voorgesteld. De organisatie heeft zelf de verbeteringen doorgevoerd.

Imtech, Product Development Fiber2All, 2002-2003
Opdracht: Lever het Visierapport Fiber2All, waarin het model om de 'verglazing' van Nederland wordt beschreven. De glasfiber netwerken gaan de coax- en kopernetwerken van de kabelaars respectievelijk KPN vervangen.
Het betrof hier in feite impliciet ook de ontwikkeling van de belangrijkste Business Case voor Imtech. Als eindverantwoordelijke voor het document kon ik beschikken over een team van experts en daarmee de kwaliteit van de document borgen.

Rol: Business consultant.

Resultaat: Het Visierapport Fiber2All is met enthousiasme door het de directeur van Imtech ontvangen.

Imtech, Kenniscentrum Wet Bescherming Persoonsgegevens, 2002 - 2003
Opdracht: Installeer een kenniscentrum Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Als medeoprichter en account manager verantwoordelijk voor het de producten en diensten, de organisatie en het sales proces.

Rol: Business consultant.

Resultaat: Het kenniscentrum opgezet, gemanaged en overgedragen.

Siemens Nederland NV, Implementatie MISSION, 2002-2003
Opdracht: Implementeer een Kwaliteitssysteem voor Siemens Nederland via intranet.

Rol: Projectmanager, consultant.

Resultaat: Als projectmanager van het project MISSION voor Siemens ICN ontwikkelt:
* opleidingen & trainingen m.b.t. procesontwerp en procesverbetering
* missie, visie, strategie, business model.
* balanced scorecard /dashboard, kennismanagement
* diverse "processen workshops"
* methode procesbeschrijving
* laten maken van diverse procesbeschrijvingen
* assisteren van management bij in kaart brengen high level processen en KPI's
* assisteren van medewerkers bij maken van procesbeschrijvingen en instructies

KPN Telecom, 2002
Opdracht: Het in kaart brengen en vastleggen van uitrolprocessen, het opstellen van een draaiboek voor logistieke processen en het aansturen van diverse interne en externe partijen (o.a. installatiebedrijven) om telefooncentrales aan te passen.

Rol: Consultant procesmanagement.

Resultaat: De kaders waarbinnen de uitrolprocessen plaats vonden zijn geanalyseerd, beschreven en geïmplementeerd.

Gak Nederland, 1999-2001
Opdrachten: Bewaak alle 20 ICT projecten en de kwaliteit van de project management methode bij het Gak.

Rollen: Kwaliteitsmanager, consultant.

Resultaten: Als Kwaliteitsmanager en (later) Manager Projecten verantwoordelijk voor het ontwikkelen, installeren en managen van project management, en het bewaken van de voortgang en kwaliteit van projecten.
Maandelijks werd de voortgang van diverse projecten met de verschillende projectmanager besproken. Als voorzitter van het Multi Project Management overleg de samenhang en afhankelijkheden tussen de projecten gecoördineerd.

Millennium, 2000
Opdracht: Ontwikkel diensten en kennis mbt het Millennium vraagstuk.

Rol: Product manager.

Resultaat: Actief in het Millennium projectteam van Inqa: uitwisselen en bundelen van ervaringen en kennis over het Millennium vraagstuk.

CZ, 1998-1999
Opdracht: bewaak de kwaliteit van de ontwikkeling van het nieuwe informatie systeem van CZ.

Rol: Kwaliteitsmanager.

Resultaat: Als kwaliteitsmanager de kwaliteit van proces en product geborgd bij de ontwikkeling van een nieuw zorgverzekeringssysteem.

Detacheringbureau ISO 9002, 1998
Opdracht: Zorg voor een ISO certificaat.

Rol: Projectmanager, consultant.

Resultaat: Als projectleider ISO 9002 van een middelgrote onderneming de primaire en secundaire werkprocessen en het handboek laten beschrijven. Het certificaat is behaald.

Amersfoortse Kwaliteitshandboek, 1998
Opdracht: ontsluit het kwaliteitshandboek via het intranet.

Rol: Projectmanager, consultant.

Resultaat: Om het kwaliteitshandboek toegankelijker te maken is het in een intranet omgeving transparant ontsloten.

Kamer van Koophandel Amsterdam, 1997
Opdracht: Zorg voor de beschrijving van alle processen van alle afdelingen van de Kamer van Koophandel in Amsterdam.

Rol: Projectmanager, consultant.

Resultaat: Als kwaliteit/projectmanager in samenwerking met medewerkers van alle afdelingen alle bedrijfsprocessen verbetert, aangepast en vastgelegd.

Ministerie van Verkeer en Waterstaat, 1997
Opdracht: Selecteer een nieuw facilitair informatie systeem.

Rol: Projectmanager, consultant.

Resultaat: de pakketselectie bij de afdeling Facilitaire Zaken van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag geleid. De cruciale bedrijfsprocessen werden geanalyseerd, verbeterd en beschreven. En vervolgens werden de specifieke eisen en wensen opgesteld voor de diverse pakketten. Uiteindelijk is een keuze gemaakt voor een maatwerk oplossing obv Microsoft Applicaties.

Erasmus Universiteit Rotterdam, 1996
Opdracht: verzorg een praktijk cursus.

Rol: Gastdocent van Erasmus Universiteit Rotterdam.

Resultaat: Colleges verzorgd met als titel 'het gebruik van computer simulatie in de consultancy praktijk'. In de colleges werden theorie en praktijk behandeld en is door de studenten een case uitgewerkt en gepresenteerd.

Gemeente Tilburg, 1996
Opdracht: Verbeter de processen van de front office en back office van de gemeente Tilburg.

Rol: Consultant.

Resultaat: Gebruikmakend van een simulatiesysteem werden de werkprocessen van de organisatie in een computermodel geprogrammeerd, waarmee vervolgens verbeteringsvoorstellen getoetst werden. De bevindingen leidden tot verbeteringen die zijn doorgevoerd in zowel de front- als de back office.

Groothandel, Van 1 december 1995 tot 1 september 1996
Opdracht: Verbeter de bedrijfsvoering en de logistiek.

Rol: Consultant.

Resultaat: Deze groothandel zat in een groeifase, de processen zijn geanalyseerd en verbeterd.

Curaçao, Ministerie van de Nederlandse Antillen, 1995
Opdracht: Selecteer een nieuw salaris systeem voor het ministerie van de Nederlandse Antillen.

Rol: Projectmanager

Resultaat: Het pakketselectie traject geleid bij het ministerie van de Nederlandse Antillen. Het bestaande salaris administratie systeem moest worden vervangen door een modern, betrouwbaar en flexibel systeem. In het kader van dit project is tevens een seminar rond salaris administratiesystemen georganiseerd.

Curaçao, Advocatenbureau, 1995
Opdracht: Selecteer een financieel systeem voor een advocatenkantoor te Curaçao.

Rol: Business consultant.

Resultaat: De informatieplanning vormgegeven en de pakketselectie van een nieuw financieel systeem voor een advocatenkantoor te Curaçao geleid.

Vetus jachtenbouw, 1994
Opdracht: Zorg voor een efficiënte en effectieve inrichting van de productie omgeving.

Rol: Consultant werkzaam bij een jachtenbouwer.

Resultaat: De productieomgevingen opnieuw ingericht. In samenwerking met de medewerkers is gekozen voor een heel nieuwe inrichting van de productiehal.

Siemens Nixdorf Instituut, 1994
Opdracht: Verzorg de cursussen Kwaliteitszorg en Logistiek voor academici die worden omgeschoold.

In samenwerking met Siemens Nixdorf Informatiesystemen (SNI) trainingen ontwikkelt en gegeven op het gebied van logistiek en kwaliteitszorg, aan groepen van academici met verschillende achtergronden.

Institute for Medical Statistics, 1993
Opdracht: Verbeter het informatieverwerkingsproces mbt tot medische 'clinical trails'.

Rol: Consultant.

Resultaat: De informatielogistiek bij IMS te Den Haag onderzocht. Onderzoek is gedaan in vestigingen in Engeland, België en Duitsland. Uiteindelijk zijn het formulier voor het verwerven van informatie bij artsen en het informatiesysteem sterk verbeterd.

Bed & Breakfast Hotels, 1992
Onderzoeken en ontwikkelen van de strategie van 'Bed & Breakfast' hotels in Texas, USA.

World Trade Center Rotterdam, 1992
Ontwikkelen van een businessplan voor een vooraanstaand World Trade Center, dat gebruikt wordt als basis voor het te voeren beleid en ter gebruikt voor nieuw op te zetten World Trade Centers in Oost-Europa.

Fortunadruk, 1991
Als Projectleider verantwoordelijk voor het verbeteren van een drukkerij te Capelle aan den IJssel. De interne communicatie en de workflow zijn geanalyseerd.

Bank: Mees & Hope, 1989 - 1990
Onderzoek naar wisselkoersen van vijf valuta's bij de afdeling valuta-arbitrage van een bank in Rotterdam, met behulp van standaard computermodellen. Ook o.b.v. een zelfgeschreven simulatieprogramma voor het verkrijgen van inzicht in het koersgedrag.

Leidsche Bijles Centrale 1985 - 1989
Manager, oprichter en eigenaar van de Leidsche Bijles Centrale (LBC), tijdens de studie. Bij de LBC konden middelbare scholieren bijles krijgen van (door de LBC geselecteerde) studenten.